A kezdeményezéshez csatlakozó Ilona Stüberl, Pilvax és Pálinka Bistro éttermekben a finom magyaros étkek mellé, a Turizmus Világnapján a turisztikai kínálatunk is terítékre kerül, ezzel is megköszönve az osztrák vendégek magyar ízek és Magyarország iránti bizalmát, szeretetét. A magyar-szimpatizáns bécsi törzsvendégeknek Ausztria-Magyarország feliratozású mézeskalács szívvel kedveskedik az MT Zrt. A bécsi magyar képviseletek együttműködésében megjelenő kiadvány az év végéig 32 programot tartalmaz, amelyek során a magyar kultúra és hazánk turisztikai kínálata helyben elérhetően mutatkozik be az osztrák szakmai- és nagyközönségnek. Ausztria hazánk második legnagyobb turisztikai küldőpiaca, ahonnan az éves turisztikai költés az elmúlt évek átlagában 90 milliárd forintra tehető.
Magyar programokat „tálalnak” a bécsi éttermek
A szeptember 27-ei Turizmus Világnapja alkalmából az MT Zrt. ausztriai képviseletének kezdeményezésre, idei évi őszi-téli, magyar vonatkozású ausztriai programokat tartalmazó füzetet kapnak Bécs több éttermében a magyar ételt rendelő vendégek.
Brad Pitt és Sting kedvenc borai Miskolcon
Idén tovább bővül az Avasi Borangolás programkínálata.
Michelin-csillagos gasztroprogram a debreceni Nagyerdőben
Ízkánaán, Palya Bea és júniusi erdőillat Debrecenben.
Megvannak a pizzafesztivál győztesei
A pizzafesztiválon Magyarország legjobb pizzériái és pizzakészítő mesterei versenyeztek egymással.
Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton
Harmadik cukrászdáját nyitotta a gasztronómia területén két évtizedes tapasztalattal rendelkező VakVarjú Csoport Budapest egyik legmenőbb, legdinamikusabban fejlődő részén, a festői és egyben lazulós hangulatú BudaParton.
Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?
A digitális fizetés és a számlába beépített szervizdíj terjedésével folyamatosan átalakul a borravaló intézménye is.
Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról
A Danone Magyarország 2024-ben részt vett az öt kelet-közép-európai országban végzett régiós kutatásban, amely a fogyasztók étkezési szokásait mérte fel.
Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja
A rekordot idáig Olaszország tartotta egy több, mint 132 méteres bagettel.
Főszerepben a nők az idei Gourmet Fesztiválon
A „sétáló országkóstoló” ezúttal is nagyot merít a hazai kulináris kínálatból.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”
Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Business Superbrands-díjas a METRO Nagykereskedelem és a METRO Gasztroakadémia
A METRO Nagykereskedelem és a METRO Magyarország tudásközpontja, a METRO Gasztroakadémia is elnyerte idén a megtisztelő címet.
Interjú
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”
Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal
Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”
A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.