Díjat alapítottak a sommelier-ek

A 2011-ben alakult Magyar Sommelier Szövetség elnöke, Káli Ildikó kapta a szövetség által idén alapított, és most először átadásra kerülő Par Excellence díjat oktató kategóriában.

Az elnök asszony a díj nyerteseinek kihirdetése alkalmából, december 16-án, a Kárpátia Étteremben tartott sajtótájékoztatón elmondta, sok álmatlan éjszakát okozott számára, hogy elfogadja-e a rangos kitüntetést (saját maguktól) avagy sem, végül arra jutott: miért is ne, hiszen több mint tíz éve tanítja a sommelier mesterséget, 2014 december óta pedig oktatási intézménye, a Kodolányi János Főiskola munkája elismeréseképp felterjesztette a „címzetes főiskolai docens” címre is.

A 2015 februárjában, első alkalommal, a Kávébazár elnevezésű rendezvényen majd átadásra kerülő díj további nyertesei a következők: bortermelő kategóriában – nagyon is megérdemelten – a szekszárdi illetőségű Heimann Zoltán, a Heimann Családi Birtok tulajdonosa kapta. Vendéglátó kategóriában a Gundel Étterem teljes csapata nyerte el, szakíró kategóriában a két éve nem publikáló, ám előtte viszont jelentős szakmai sikereket elérő Alkonyi László veheti majd át a Corinthiában tartandó kávés-boros eseményen. Borkereskedő kategóriában pedig a Magyar Sommelier Szövetség 40 tagjának szavazata alapján dr. Szalay Péternek, az IFDT Kft. ügyvezető igazgatójának ítélték oda a francia elnevezésű díjat, akinek cége 1998-tól foglalkozik folyamatosan borkereskedéssel.

A Par Excellence díj a Magyar Sommelier Szövetségnek, mint civil szervezetnek a szakmai elismerése olyan személyeknek, akik tevékenységükkel eredményesen járulnak hozzá a magyar éttermi kultúra, illetve különösen a bor- és italfogyasztás színvonalának emeléséhez, valamint a vendéglátói munka megbecsültségének és népszerűsítésének növeléséhez. Ennek megfelelően egy olyan értékítéletet tükröz, amely egyaránt figyelembe veszi a díjazott eddigi magas színvonalú szakmai tevékenységét, valamint azt is, hogy munkássága mennyire segíti a Magyar Sommelier Szövetség célkitűzéseinek megvalósulását, illetve mennyire ad támogatást tevékenységének eredményességéhez

Forrás: Vendég & Hotel


Ősszel a Balatonnál

Ősszel a Balatonnál 

Több mint ezerötszázan nyitva vannak a Balatonon ősszel is, negyven pincészet kedvezményekkel várja azokat, akik most indulnak a régióba.
CSR-akció a reptér Runway Run bevételeiből

CSR-akció a reptér Runway Run bevételeiből 

A nevezési díjakból 19 884 768 forint gyűlt össze.
Válságban a fesztiválszektor?

Válságban a fesztiválszektor?  

Vegyes képet mutat az idei szezon.
Három napon át Nemzeti Vágta Szilvásváradon

Három napon át Nemzeti Vágta Szilvásváradon 

Idén háromnapossá bővült 17. Nemzeti Vágta.
Megvan az év kilátója és turistaháza

Megvan az év kilátója és turistaháza 

A tíz kilátó közül a pannonhalmi Boldog Mór-kilátó gyűjtötte be a legtöbb kedvelést, szám szerint 1346-et. A turistaház kategóriában a Turistapark Szentlélek lett a nyertes 1822 érvényes szavazattal.
Pénteken Állatok Világnapja

Pénteken Állatok Világnapja 

Egész évben biztosítanak a szeretetükről és az önzetlen odaadásukról- ezen az októberi napon legyenek ők a reflektorfényben.
Európai közös nyilatkozat az erdők védelméről

Európai közös nyilatkozat az erdők védelméről 

A bonni eseményen 33 ország magas rangú képviselője vett részt.
Ennyibe kerülhet idén egy  céges karácsonyi parti

Ennyibe kerülhet idén egy céges karácsonyi parti 

A 200 fő feletti vállalatok bajban lehetnek, ha még nem foglalták le a céges karácsonyi események helyszíneit.
Száz helyszínen csak design - Budapest Design Week

Száz helyszínen csak design - Budapest Design Week 

A Magyar Divat & Design Ügynökség feladatköre 2024 augusztusával kiegészült a Budapest Design Week megvalósításával.
Egyre több dán és svéd turista Budapesten

Egyre több dán és svéd turista Budapesten 

A dánok ugyanezen listán tavaly a tizenhatodik helyen szerepeltek, idén pedig bekerültek a top háromba. 

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.