Összefogtak a tihanyi vendéglátóhelyek

Tihanyban több vállalkozás fogott össze, hogy rászorulók karácsonyát tegyék szebbé - tájékoztatták lapunkat az összefogás résztvevői.

A karácsonyi akcióban résztvevő éttermek, cukrászdák és üzletek célul tűzték ki, hogy december 16-án a vendégek teljes fogyasztásának és vásárlásának 50%-át jótékony célra ajánlják fel. Az esemény Bittmann Szilárd, az egyik tihanyi étterem tulajdonosának ötlete alapján valósul meg. “Ha évente megengedhetjük magunknak, hogy Torkos Csütörtököt szervezzünk a vendégekszámára, ahol 50%-os kedvezménnyel étkezhetnek, vagy 50-70% kedvezménnyel vásárolhatnak a vendégek a black friday esemény keretein belül, akkor hiszem, hogy megtehetjük sőt, meg kell tennünk, hogy évente egyszer a vendégek fogyasztásának és vásárlásának 50%-át adományként ajánljuk fel. Idén, ami egyben az első alkalom, egy bakonyi gyermekotthonra esett szívünk választása, ahol 150 gyermeknek szeretnénk szebbé tenni a karácsonyát, a bevételből  számukra veszünk ajándékokat. Bízom benne, hogy ez az összefogás szimpatikus lesz a turistáknak, a környéken lakóknak és minél többen eljönnek Tihanyba az akcióban résztvevő helyekre, hogy eltöltsenek egy élménydús napot, miközben egy jó ügy mellé állnak” - mondta Bittman Szilárd.

December 16-án az Apátsági Rege Cukrászda, az Echo Étterem és Kávézó, a Lavender Garden street food bar & shop, a Lavender Tihany (lepárló, kozmetikum látványlabor, kiállítás) és üzletei a Lavender Shopok is hatalmas kedvezményt adnak, annak érdekében, hogy minél több vendég jöjjön Tihanyba és részt tudjon venni a jótékonysági akcióban. Aki messzebbről szeretné kifejezni szolidaritását a rászorulókkal, és  nem tud eljönni helyszínre, annak jó hír lehet, hogy egyes tihanyi online üzletekben is lehet majd féláron vásárolni, ezek bevétele is jótékony célt szolgál.

Az akcióba bevonták a balatoni mesehőst Füred Kapitányt is, aki ugyancsak ajándékokat küld majd a rászoruló gyerekeknek. Az akció szervezői a jótékonyság, a szolidaritás fontossága mellett, arra is szeretnének rávilágítani, hogy Tihanyba nem csak nyáron érdemes elutazni. A téli időszakban is számos program,  egész évben nyitva tartó étterem, kávézó, bolt várja a kikapcsolódásra váró családokat.




Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.
Tojásválság az USA-ban

Tojásválság az USA-ban 

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának adatai alapján a tojás ára soha nem látott magasságokba emelkedett az elmúlt hónapokban.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.