Összefogtak a tihanyi vendéglátóhelyek

Tihanyban több vállalkozás fogott össze, hogy rászorulók karácsonyát tegyék szebbé - tájékoztatták lapunkat az összefogás résztvevői.

A karácsonyi akcióban résztvevő éttermek, cukrászdák és üzletek célul tűzték ki, hogy december 16-án a vendégek teljes fogyasztásának és vásárlásának 50%-át jótékony célra ajánlják fel. Az esemény Bittmann Szilárd, az egyik tihanyi étterem tulajdonosának ötlete alapján valósul meg. “Ha évente megengedhetjük magunknak, hogy Torkos Csütörtököt szervezzünk a vendégekszámára, ahol 50%-os kedvezménnyel étkezhetnek, vagy 50-70% kedvezménnyel vásárolhatnak a vendégek a black friday esemény keretein belül, akkor hiszem, hogy megtehetjük sőt, meg kell tennünk, hogy évente egyszer a vendégek fogyasztásának és vásárlásának 50%-át adományként ajánljuk fel. Idén, ami egyben az első alkalom, egy bakonyi gyermekotthonra esett szívünk választása, ahol 150 gyermeknek szeretnénk szebbé tenni a karácsonyát, a bevételből  számukra veszünk ajándékokat. Bízom benne, hogy ez az összefogás szimpatikus lesz a turistáknak, a környéken lakóknak és minél többen eljönnek Tihanyba az akcióban résztvevő helyekre, hogy eltöltsenek egy élménydús napot, miközben egy jó ügy mellé állnak” - mondta Bittman Szilárd.

December 16-án az Apátsági Rege Cukrászda, az Echo Étterem és Kávézó, a Lavender Garden street food bar & shop, a Lavender Tihany (lepárló, kozmetikum látványlabor, kiállítás) és üzletei a Lavender Shopok is hatalmas kedvezményt adnak, annak érdekében, hogy minél több vendég jöjjön Tihanyba és részt tudjon venni a jótékonysági akcióban. Aki messzebbről szeretné kifejezni szolidaritását a rászorulókkal, és  nem tud eljönni helyszínre, annak jó hír lehet, hogy egyes tihanyi online üzletekben is lehet majd féláron vásárolni, ezek bevétele is jótékony célt szolgál.

Az akcióba bevonták a balatoni mesehőst Füred Kapitányt is, aki ugyancsak ajándékokat küld majd a rászoruló gyerekeknek. Az akció szervezői a jótékonyság, a szolidaritás fontossága mellett, arra is szeretnének rávilágítani, hogy Tihanyba nem csak nyáron érdemes elutazni. A téli időszakban is számos program,  egész évben nyitva tartó étterem, kávézó, bolt várja a kikapcsolódásra váró családokat.




A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.