Összefogtak a tihanyi vendéglátóhelyek

Tihanyban több vállalkozás fogott össze, hogy rászorulók karácsonyát tegyék szebbé - tájékoztatták lapunkat az összefogás résztvevői.

A karácsonyi akcióban résztvevő éttermek, cukrászdák és üzletek célul tűzték ki, hogy december 16-án a vendégek teljes fogyasztásának és vásárlásának 50%-át jótékony célra ajánlják fel. Az esemény Bittmann Szilárd, az egyik tihanyi étterem tulajdonosának ötlete alapján valósul meg. “Ha évente megengedhetjük magunknak, hogy Torkos Csütörtököt szervezzünk a vendégekszámára, ahol 50%-os kedvezménnyel étkezhetnek, vagy 50-70% kedvezménnyel vásárolhatnak a vendégek a black friday esemény keretein belül, akkor hiszem, hogy megtehetjük sőt, meg kell tennünk, hogy évente egyszer a vendégek fogyasztásának és vásárlásának 50%-át adományként ajánljuk fel. Idén, ami egyben az első alkalom, egy bakonyi gyermekotthonra esett szívünk választása, ahol 150 gyermeknek szeretnénk szebbé tenni a karácsonyát, a bevételből  számukra veszünk ajándékokat. Bízom benne, hogy ez az összefogás szimpatikus lesz a turistáknak, a környéken lakóknak és minél többen eljönnek Tihanyba az akcióban résztvevő helyekre, hogy eltöltsenek egy élménydús napot, miközben egy jó ügy mellé állnak” - mondta Bittman Szilárd.

December 16-án az Apátsági Rege Cukrászda, az Echo Étterem és Kávézó, a Lavender Garden street food bar & shop, a Lavender Tihany (lepárló, kozmetikum látványlabor, kiállítás) és üzletei a Lavender Shopok is hatalmas kedvezményt adnak, annak érdekében, hogy minél több vendég jöjjön Tihanyba és részt tudjon venni a jótékonysági akcióban. Aki messzebbről szeretné kifejezni szolidaritását a rászorulókkal, és  nem tud eljönni helyszínre, annak jó hír lehet, hogy egyes tihanyi online üzletekben is lehet majd féláron vásárolni, ezek bevétele is jótékony célt szolgál.

Az akcióba bevonták a balatoni mesehőst Füred Kapitányt is, aki ugyancsak ajándékokat küld majd a rászoruló gyerekeknek. Az akció szervezői a jótékonyság, a szolidaritás fontossága mellett, arra is szeretnének rávilágítani, hogy Tihanyba nem csak nyáron érdemes elutazni. A téli időszakban is számos program,  egész évben nyitva tartó étterem, kávézó, bolt várja a kikapcsolódásra váró családokat.




 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.