A magyar kormány célja továbbra is világos, a mezőgazdasági termékek értéknövelésének kiemelt támogatása és a feldolgozó üzemek technológiai fejlődésének elősegítése - jelentette ki Nagy István agrárminiszter pénteken, Somlóvásárhelyen az Agrárminisztérium (AM) közleménye szerint.
A miniszter a Kreinbacher Birtok új pezsgőüzemének alapkőletételén arra hívta fel a figyelmet, hogy a mindig új utakat kereső magyar borászatok és borászok az agrárium zászlóshajói, hagyományt és a megújulást ötvözve, a kihívásoktól nem megriadva új lehetőségeket kutatnak. Az ágazat szereplőinek szenvedélyét, hitét és szorgalmát siker koronázza, a magyar borok és a magyar pezsgők ugyanis visszatértek Európa-élvonalába, tovább erősítik a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar jó hírét.
Nagy István kiemelte, a Kreinbacher Birtok új pezsgőüzeme nemcsak a tulajdonosokat formálja majd, de újabb lendületet ad a térségnek, a régiónak, gazdaságélénkítő hatása messze túlmutat a pincészet határain. Új beszállítóknak nyújt lehetőséget, új munkahelyek jönnek létre, tovább erősödik a turizmus, a vendéglátás. A miniszter kifejtette, az agrártárca célja, hogy a mezőgazdasági termékek értéknövelését, illetve az élelmiszeripari, beleértve a borászati fejlesztések megvalósulását támogassa.
A veol cikkében kitért arra, hogy Kása Zsolt, a birtok tulajdonostársa méltatta kollégáit, a kitűnő csapatot, mellyel egy kis pincéből a magyar tradicionális pezsgőgyártás meghatározó szereplői lettek. Kiemelte a maximalizmus, a kritikus szemlélet, a tökéletesre való törekvés szerepét. Reményei szerint a pezsgőkészítésben egyszer elérik itthon azt a hírnevet, amit Franciaországban Champagne megszerzett.
MTI/veol.hu