hirdetés

A civileket is bevonják Budapest fejlesztésébe?

Erről beszélt Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes az MSZÉSZ közgyűlésén.

hirdetés

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes méltatta a budapesti szállodaipar dolgozóit és elmondta, professzionális munkájuknak nagyban köszönhető, hogy fővárosunk vonzó márkává vált világszerte. Beszélt az elmúlt évek fővárosi fejlesztéseiről és arról, hogy ezek a jövőben is folytatódnak.

Ehhez fontos lépés, hogy szombaton megalakult a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa (FKT) a miniszterelnök elnökletével és a budapesti főpolgármester társelnökletével. Hangsúlyozta: az FKT erősíti a főpolgármester és a Fővárosi Önkormányzat szerepét a budapesti fejlesztésekkel kapcsolatos döntésekben. A testület havonta fog ülésezni. A kormány vállalta, ha bármilyen, Budapestet érintő fejlesztés történik, azt a tanácsnak meg kell vitatnia és döntenie kell, a döntések pedig a kormány- és a fővárosi oldal között egyhangúlag születnek.

Az állam kötelezettséget vállalt arra, hogy egyes budapesti fejlesztésekre forrásokat biztosít, ez a 3-as metrónál azt jelenti, hogy kormányzati forrásból további 80 milliárdot fordítanak a beruházásra.

Kitért rá, hogy a megállapodás szerint a kormány és a Főváros közösen dolgozza ki Budapest 2030-ig szóló stratégiai fejlesztési tervét, ennek elfogadásában a főpolgármesternek vétójoga van, alapja pedig a főváros hosszú távú fejlesztési terve lesz. A Budapest 2030 városfejlesztési terv előkészítése során a kormány és a Főváros közösen kezdeményeznek egy civil és szakmai szervezetek bevonásával megvalósítandó, a közösségi tervezés előnyeire építő párbeszédfolyamatot. Az alakuló ülésen elhangzott, hogy 25-30 személyiséget fognak bevonni és a kormányüléseken ezentúl rendszeres résztvevő lesz a főpolgármester tanácskozási joggal, „ha Budapest szóba kerül”.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Érintik az Ön vállalkozását az elszabaduló energiaköltségek?

Partnerünk