hirdetés

A hazánkban is jelen lévő görög légitársaság,

...a most 20 éves Aegean Airlines, hamisítatlan slow borvacsoraestre invitálta magyarországi partnereit.

hirdetés

 

A légitársaság fedélzeti kínálatában is szereplő bortételek mellé egy fiatal görög séftitán, Dimitris Petropoulos kreált friss, könnyű ételvariációkat augusztus utolsó péntekén, a pesti 6Letter Kávézóban.

A legnagyobb görögországi légitársaság képviseletében Kovács Kriszta magyarországi sales manager köszöntötte a vendégeket, akik a cég legfontosabb hazai utazási partnereinek képviselőiből kerültek ki. A program társszervezőjeként a Budapest Airport képviselője, Huszák Nikolett szintén köszöntötte a megjelent együttműködő irodák képviselőit.

(balról jobbra) Huszák Nikolett, Robert Faltermann-Meinhardt, a légitársaság regionális képviselője, Kovács Kriszta és a borokat kínáló sommelier
(balról jobbra) Huszák Nikolett, Robert Faltermann-Meinhardt, a légitársaság regionális képviselője, Kovács Kriszta és a borokat kínáló sommelier

Majd kezdetét vette a görög borokkal átitatott, igazi slow stílusú vacsoraest, amely görög példa alapján természetesen nem zajlhatott kutyafuttában, hanem nagyon is ráérősen, minden bortételsornak, hozzá felszolgált ételnek kellően megadva a módját és idejét: szép lassan, ráérősen történt.

A feltálalt étel- és italsor a következő volt:

 Egy meglepően kellemesen száraz és könnyű, gyümölcsös fehérbor, a Mantinia érkezett köszöntőként a poharakba, amely mellé istenien illett a könnyű, citrusos ízeket is hordozó kagylós halleves. 

Kagylóleves, a király
Kagylóleves, a király

Majd egy erősebb görög bornemzedék képviselőjét, az ásványos jegyeket hordozó Assyrtiko palackjait nyitotta a sommelier, Petzold Attila, hozzá panko morzsába öltöztetett fehér tonhalat, görög burgonyasalátával küldött ki a séf a konyháról.

Hal panko morzsában
Hal panko morzsában

Ezután (jó egy óra elteltével) mézédes, nagytestű Syrah került a poharakba, mellé rozéra sütött kacsamellet, édesburgonyakörettel, borsmártással tálaltak.

Kacsamell, Syrah-val
Kacsamell, Syrah-val

Végül desszertként könnyű, bogyós gyümölcsös, vaníliás mousse érkezett, hozzá Herkules Vére, azaz Agiorgitiko vörösbor zárta a borsort. 

 

A légitársaságról: 

Az Aegean Airlines, Görögország legnagyobb légitársasága 2012 óta üzemel Athén és Budapest között, nyáron hetente 4, a téli időszakban heti 3 alkalommal. Az athéni átszállással elérhető görög desztinációk száma idén már  31 lett. Nemzetközi útvonalai összesen 40 ország 120 városát kötik össze a görög fővárossal. A Skytrax szavazatok alapján 2019-ben is - immár tizedik alkalommal – Európa Legjobb Regionális Légitársaságának választották. A légitársaság a Star Alliance szövetség tagja.

 

 

 

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

(forrás: turizmusonline.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk