A mákos guba párna az idei év édes péksüteménye

Tavaly dobták piacra, már díjat is nyert a Pek-Snack egyik legkülönlegesebb terméke, a mákos guba párna. Az Extra termékcsaládba tartozó finomság iránt a bevezetése óta nagy a kereslet, olyannyira, hogy a Nők Lapja Food Awards 2022 élelmiszerversenyen az olvasók megválasztották az év édes péksüteményének. Hazánk és a közép-európai régió meghatározó látványpékség-hálózatánál egyébként az eladások közel 40 százalékát teszik ki az édes péksütemények, a fogyasztói igények pedig folyamatos termékfejlesztésre sarkallják a céget - tájékoztatta lapunkat a társaság.

A Nők Lapja Food Awards versenyen a pékáruk, és azon belül az édes péksütemények kategóriájában a Pek-Snack Extra mákos guba párnája lett a győztes. Az eredmény azért is számít meghatározónak, mert közel 165 ezer szavazat érkezett az idén első alkalommal meghirdetett megmérettetésre, amelyen a hazai üzletekben kapható és nevezett élelmiszerekre voksoltak a fogyasztók.

„Nagy öröm és büszkeség számunkra minden olyan díj, amely a vásárlók és az üzleti partnerek elismerését jelzik. Nemrég második alkalommal vehettük át a rangos Superbrands kitüntetést, most pedig egy újabb nívós versenyen értünk el kiváló eredményt. Ezek mind értékes visszajelzések vállalatunk számára, amelyek továbbra is a magas minőségre és megbízhatóságra ösztökélnek bennünket” – mondta el Matskási Zoltán, a Pek-Snack marketing és üzletfejlesztési igazgatója.

A cégnél folyamatosak a termékfejlesztések, mivel a fogyasztók igénylik az újdonságokat. Ez inspirálta a vállalat részéről a közkedvelt magyar desszert, a mákos guba újraértelmezését.
„Ismert édességeket, tortákat szerettünk volna átültetni a péksütemény kategóriába, így készült el a mákos guba párnánk is, amely alapkínálatunkat tekintve prémium készítménynek számít. A krémes, vanília és mákos töltelékű sütemény igazi magyar finomság, külföldi piacra nem is szándékozzuk ezt kivinni” – hangsúlyozta az igazgató.



Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.