hirdetés

Növényi alapú témában élelmiszeripari program a METRO-nál

Másodjára kerül megrendezésre Magyarország első számú innovatív, növényi alapú élelmiszeripari eseménye, a Plant-Powered Perspectives konferencia. A tavalyi hatalmas sikerre való tekintettel újrázik az esemény, mely Lengyelországhoz, Csehországhoz és Szlovákiához kapcsolódva diktálja a trendeket - tájékoztatta lapunkat a METRO.

hirdetés

2022. november 10-én a METRO Gasztroakadémia ad otthont Budaörsön a V4 országok mindegyikében megtartott rendezvénysorozat magyarországi állomásának. A Plant-Powered Perspectives konferencia hazánkban egyedülálló kezdeményezés, amely a növényi alapú trend követésére, előre mozdítására, színesítésére fókuszál az üzleti szektor érintett szegmenseiben. A rendezvény célja az elmúlt évben nem változott: a szervezők szeretnének a magyarországi élelmiszeripar kapcsolódó iparágai számára szakmai tájékoztatást nyújtani a hagyományos, húsalapú étrendet kihívó irányzatokkal – mint például a flexitáriánus, vegetáriánus és vegán – és az újító termékek, húshelyettesítők és növényi alapú fehérjék dinamikus terjeszkedésével kapcsolatban.

A tavaly hagyományteremtő jelleggel megrendezett konferencia egyértelműen bebizonyította, hogy hatalmas igény van a növényi szektor szereplői részéről az ilyen típusú találkozásokra: a teltházas eseményen a magyar vegán piac legjelentősebb szereplői képviseltették magukat, mérettől függetlenül. Az inspiráló előadások kirajzolták a világpiacot követő hazai trendeket, és olyan diskurzust indítottak, melyre soha korábban nem volt példa idehaza.

A szervezők bíznak benne, hogy ez a diskurzus idén még izgalmasabb formában folytatódik. A résztvevők kilenc témában összesen tíz előadót hallgathatnak meg, emellett hat szakmai panelbeszélgetésbe kapcsolódhatnak be. Lesz szó a piaci- és jogszabályi környezetről, a növényi élelmiszer-előállítás és a vendéglátás legfontosabb kérdéseiről, de azok is találnak maguknak izgalmas témákat, akiket az üzleti növekedés motivál. A meghívott előadók között olyan nagy nemzetközi cégeket találunk, mint például a Nestlé, a Danone és az Unilever, és olyan innovatív hazai vállalkozásokat, mint Vegan Business Circle, a Pápai Hús vagy a METRO. Természetesen a vendéglátóipar is képviselteti magát olyan éttermek részéről, mint a Planteen vagy a Kistücsök Étterem.

 

Idén személyesen vesz részt az eseményen Tobias Leenaert vegán stratéga, a ProVeg International társalapítója, a How To Create a Vegan World: a Pragmatic Approach című könyv szerzője, aki a növényi élelmiszerek területén megfigyelhető nemzetközi trendekről beszél majd.

A konferenciára ebben az évben is elsősorban élelmiszertermelőket, alternatívákat kereső tejipari és húsipari képviselőket, élelmiszeripari és élelmiszertechnológiai startupokat, az FMCG, a HoReCa és a kiskereskedelmi piac képviselőit, élelmiszeripari befektetőket és a legújabb táplálkozási trendeket figyelemmel követőket várják.

A rendezvény házigazdája Garami Gábor műsorvezető lesz, Galavits Patrik, a Forbes Magyarország  és a Direkt36 újságírója pedig szakmai moderátorként járul hozzá az esemény lebonyolításához. Az esemény támogatói a METRO és az Unilever Food Solution, médiatámogatója a Trade Magazin.

További információkat az érdeklődők az esemény honlapján és Facebook-oldalán kaphatnak:

https://novenyikonferencia.hu/

https://www.facebook.com/PPPMagyarorszag

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk