Növényi alapú témában élelmiszeripari program a METRO-nál

Másodjára kerül megrendezésre Magyarország első számú innovatív, növényi alapú élelmiszeripari eseménye, a Plant-Powered Perspectives konferencia. A tavalyi hatalmas sikerre való tekintettel újrázik az esemény, mely Lengyelországhoz, Csehországhoz és Szlovákiához kapcsolódva diktálja a trendeket - tájékoztatta lapunkat a METRO.

2022. november 10-én a METRO Gasztroakadémia ad otthont Budaörsön a V4 országok mindegyikében megtartott rendezvénysorozat magyarországi állomásának. A Plant-Powered Perspectives konferencia hazánkban egyedülálló kezdeményezés, amely a növényi alapú trend követésére, előre mozdítására, színesítésére fókuszál az üzleti szektor érintett szegmenseiben. A rendezvény célja az elmúlt évben nem változott: a szervezők szeretnének a magyarországi élelmiszeripar kapcsolódó iparágai számára szakmai tájékoztatást nyújtani a hagyományos, húsalapú étrendet kihívó irányzatokkal – mint például a flexitáriánus, vegetáriánus és vegán – és az újító termékek, húshelyettesítők és növényi alapú fehérjék dinamikus terjeszkedésével kapcsolatban.

A tavaly hagyományteremtő jelleggel megrendezett konferencia egyértelműen bebizonyította, hogy hatalmas igény van a növényi szektor szereplői részéről az ilyen típusú találkozásokra: a teltházas eseményen a magyar vegán piac legjelentősebb szereplői képviseltették magukat, mérettől függetlenül. Az inspiráló előadások kirajzolták a világpiacot követő hazai trendeket, és olyan diskurzust indítottak, melyre soha korábban nem volt példa idehaza.

A szervezők bíznak benne, hogy ez a diskurzus idén még izgalmasabb formában folytatódik. A résztvevők kilenc témában összesen tíz előadót hallgathatnak meg, emellett hat szakmai panelbeszélgetésbe kapcsolódhatnak be. Lesz szó a piaci- és jogszabályi környezetről, a növényi élelmiszer-előállítás és a vendéglátás legfontosabb kérdéseiről, de azok is találnak maguknak izgalmas témákat, akiket az üzleti növekedés motivál. A meghívott előadók között olyan nagy nemzetközi cégeket találunk, mint például a Nestlé, a Danone és az Unilever, és olyan innovatív hazai vállalkozásokat, mint Vegan Business Circle, a Pápai Hús vagy a METRO. Természetesen a vendéglátóipar is képviselteti magát olyan éttermek részéről, mint a Planteen vagy a Kistücsök Étterem.

 

Idén személyesen vesz részt az eseményen Tobias Leenaert vegán stratéga, a ProVeg International társalapítója, a How To Create a Vegan World: a Pragmatic Approach című könyv szerzője, aki a növényi élelmiszerek területén megfigyelhető nemzetközi trendekről beszél majd.

A konferenciára ebben az évben is elsősorban élelmiszertermelőket, alternatívákat kereső tejipari és húsipari képviselőket, élelmiszeripari és élelmiszertechnológiai startupokat, az FMCG, a HoReCa és a kiskereskedelmi piac képviselőit, élelmiszeripari befektetőket és a legújabb táplálkozási trendeket figyelemmel követőket várják.

A rendezvény házigazdája Garami Gábor műsorvezető lesz, Galavits Patrik, a Forbes Magyarország  és a Direkt36 újságírója pedig szakmai moderátorként járul hozzá az esemény lebonyolításához. Az esemény támogatói a METRO és az Unilever Food Solution, médiatámogatója a Trade Magazin.

További információkat az érdeklődők az esemény honlapján és Facebook-oldalán kaphatnak:

https://novenyikonferencia.hu/

https://www.facebook.com/PPPMagyarorszag


Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.