Aranyérem a Jammertalnak

Magyar borbirtok nyert aranyérmet az International Magnum Awards 2020 versenyen.

A Jammertal Borbirtok Madridban, egyetlen magyar díjazottként, az International Magnum Awards 2020 versenyen a Cassiopeia MCS*Achird 2012 Magnum aranyérmet nyert.

Az International Magnum Awards 2008 óta kerül megrendezésre a spanyol fővárosban, ahol kizárólag prémium minőségű magnum palackokat minősítenek. Ez a verseny a nagyobb kiszerelésű tételek megjelenését szorgalmazza, mivel a szakértők véleménye szerint ez a formátum jelentősen javítja a borok minőségét. A legjobb magnum palackoknak járó elismerést átadásával népszerűsítik ezt az exkluzív borérlelési formát is.

Mi az a Magnum?

A „magnum” latin eredetű szó, jelentése „nagy”. E palackok űrtartalma a normál 0,75 literes palackok duplája. A nagyobb méret egyrészt elegánsabb megjelenést kölcsönöz a bornak. Azonban a nagyobb palack fontossága túlmutat a megjelenésen, mert emellett az érlelésre is hatással van. A bor palackos érése alatt a dugón keresztül bejutó minimális levegővel érintkezve változik. Mivel a palackban lévő bor mennyisége a duplája a hagyományos mennyiségnek, ezért az azonos méretű dugón kevesebb oxigén tud a borba oldódni. Minél kevesebb oxigén jut a palackba, az érési folyamat annál lágyabban, annál lassabban megy végbe, a végeredmény sokkal kifinomultabb lesz.

A Jammertal Borbirtokról

A villányi borvidék világviszonylatban is ritka szerencsés adottságait felismerve a Jammertal Borbirtok fejlesztéseit 2001-ben kezdték el. Mára Közép–Európa egyik legjelentősebb vörösbor készítő műhelyévé fejlődtek. Két tökéletesen felszerelt, egymással szomszédos és szoros egységben működő borászati üzemben folyik nemzetközileg magasan elismert tételeik termelése.

Feldolgozásra kerülő kimagasló szőlő-alapanyagaik 75 hektárnyi saját, különös gonddal kiválasztott területeikről származnak. Ezen kívül évtizedes munkakapcsolatokra visszatekintő beszállítóik mintegy 25 hektárnyi kiváló ültetvényeiről vásárolnak fel rendszeresen nagyon magas minőségű kékszőlőt.

Forrás: Jammertal / Turizmus Online


Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?