Aranyérem a Jammertalnak

Magyar borbirtok nyert aranyérmet az International Magnum Awards 2020 versenyen.

A Jammertal Borbirtok Madridban, egyetlen magyar díjazottként, az International Magnum Awards 2020 versenyen a Cassiopeia MCS*Achird 2012 Magnum aranyérmet nyert.

Az International Magnum Awards 2008 óta kerül megrendezésre a spanyol fővárosban, ahol kizárólag prémium minőségű magnum palackokat minősítenek. Ez a verseny a nagyobb kiszerelésű tételek megjelenését szorgalmazza, mivel a szakértők véleménye szerint ez a formátum jelentősen javítja a borok minőségét. A legjobb magnum palackoknak járó elismerést átadásával népszerűsítik ezt az exkluzív borérlelési formát is.

Mi az a Magnum?

A „magnum” latin eredetű szó, jelentése „nagy”. E palackok űrtartalma a normál 0,75 literes palackok duplája. A nagyobb méret egyrészt elegánsabb megjelenést kölcsönöz a bornak. Azonban a nagyobb palack fontossága túlmutat a megjelenésen, mert emellett az érlelésre is hatással van. A bor palackos érése alatt a dugón keresztül bejutó minimális levegővel érintkezve változik. Mivel a palackban lévő bor mennyisége a duplája a hagyományos mennyiségnek, ezért az azonos méretű dugón kevesebb oxigén tud a borba oldódni. Minél kevesebb oxigén jut a palackba, az érési folyamat annál lágyabban, annál lassabban megy végbe, a végeredmény sokkal kifinomultabb lesz.

A Jammertal Borbirtokról

A villányi borvidék világviszonylatban is ritka szerencsés adottságait felismerve a Jammertal Borbirtok fejlesztéseit 2001-ben kezdték el. Mára Közép–Európa egyik legjelentősebb vörösbor készítő műhelyévé fejlődtek. Két tökéletesen felszerelt, egymással szomszédos és szoros egységben működő borászati üzemben folyik nemzetközileg magasan elismert tételeik termelése.

Feldolgozásra kerülő kimagasló szőlő-alapanyagaik 75 hektárnyi saját, különös gonddal kiválasztott területeikről származnak. Ezen kívül évtizedes munkakapcsolatokra visszatekintő beszállítóik mintegy 25 hektárnyi kiváló ültetvényeiről vásárolnak fel rendszeresen nagyon magas minőségű kékszőlőt.

Forrás: Jammertal / Turizmus Online


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.