Ausztria visszavezeti a Schillinget?

Nem, erről szó sincs. Viszont egy leleményes grazi vendéglős olyan áron kínálja a sört, mint hajdan, ráadásul sörfőzdéjükben Schillinggel is lehet fizetni!

A grazi Puntigam sörfőzdében most újra Schillingben lehet fizetni. A frissen csapolt korsó ára 37 shilling, vagyis mindössze 2,70 eurónak megfelelő összeg, adja hírül a bécsi székhelyű GD Consulting szakmai portál.

 

Valóban rendhagyó és figyelemre méltó kampánnyal hívja fel magára a figyelmet a Brauhaus Puntigam tulajdonosa, Robert Grossauer: a vendéglős ismét Schilling árakat vezet be sörkertjében a nagy múltú grazi Brauhaus Puntigamban, akárcsak annak idején.

A frissen csapolt korsó 0,5 liter Puntigamer Panther sörrel mindössze 37 schillingbe kerül, ami 2,70 eurónak felel meg. Olyan ár ez, mint 22 évvel ezelőtt, mielőtt a valutát shillingről euróra változtatták. „Aki azonban élvezni akarja ezt az alacsony árat, annak valóban Schillinggel kell fizetnie”, mondja Grossauer.

Különben, a Nemzeti Bank szerint, az osztrákok alvó Schilling-készlete 2022. december 31-én körülbelül 6,9 milliárd Schilling volt, ami 499 millió eurónak felel meg - vagyis körülbelül 180 millió korsó sörnek a Puntigam sörgyárban.

A sörgyár egyébként ezen akció nélkül is viszonylag alacsony, 4,20 eurós árat ígér egy korsó frissen csapolt Puntigamer Panther sörért. A sörfőzde sörkertjébe csúcsnapokon akár 500 vendég sereglik. 

A különleges akció július végéig tart, aki igyekszik, még megcsíphet egy korsó sört retro-árakon.

Forrás: GD Consulting / Bécs


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.