Bezárt ez a Balaton-felvidéki hangulatos kis étterem

Ha Nagyvázsony felől lekanyarodik Zánka irányába a Balaton-felvidék valamelyik pontjára, akkor mostantól ne álljon meg ennél a hangulatos családi kisvendéglőnél ebédre vagy vacsorára, mert bezárt. A következő posztot tették fel ezzel kapcsolatban közösségi oldalukra:

"Kedves Vendégeink, Barátaink!
Nem gondoltuk, hogy valaha is megszületik ez a poszt, de sajnos elfáradtunk. 18 év kemény munka, küzdelem, áldozat… Aki végig kísért utunkon, látta botladozásainkat, fejlődésünket. Sok barátságot, ismeretséget, vidám szép estéket köszönhetünk nektek. Igyekeztünk mindig a lehető legjobbat adni, hogy mindenki elégedetten álljon fel az asztaltól, jól lakottan. Visszalépni nem akarunk. Ahogy szokták mondani, a csúcson kell abbahagyni! Most azt tesszük. Inkább, mint, hogy a minőségből engedjünk.
 
 
Sajnos a mai helyzet a vendéglátásban tarthatatlan. Alul képzett szakemberek, ha egyáltalán képzettek, horror bérek, tetejébe az újabbnál újabb bürokrata szabályok bevezetése ellehetetleníti a munkánkat. Kitartottunk a Covid idején, felálltunk. A rezsi emelések sem tudtak minket eltaposni. De most, hogy jól képzett szakembereket nem találunk, nem tudjuk vállalni a minőségi vendéglátást. Azt amiért 18 évig dolgoztunk. Belefáradtunk a folytonos keresgélésbe, hogy kapjuk az ígéreteket, de nem jelennek meg, hogy télre eljönnek, aztán amikor már dolgozni kell elmennek, és mindig mi, a család oldjuk meg a hiányt. Reméljük nem véglegesen búcsúzunk, de amíg nem tudunk felállni egy minőségi csapattal, nem szeretnénk azt a jó véleményt lerombolni, amit hosszú évek alatt felépítettünk. ... Csak az éttermi vendéglátásunkat szüneteltetjük most egy időre, de vannak még további ötleteink, amiket meg is szeretnénk valósítani, így azokkal is hamarosan jelentkezünk: Zsóka Fogadója, Szentantalfa"
 
A vendégváróhely tulajdonosának hangsúlyos kérésére a következő információt még közzétesszük: mint fentebb is olvasható posztjukban, csak az éttermi szolgáltatásukat szüneteltetik, apartmanjaikba, szobáikba továbbra is várják vendégeiket, ahol finom reggelit is biztosítanak a hozzájuk érkezőknek.
 
 

Forrás: Facebook / Turizmus Online


Megújult étlappal vár az etyeki birtok

Megújult étlappal vár az etyeki birtok 

Defend Márk séf és csapata tálalásában mutatják be a friss ötletekre és szezonális alapanyagokra épülő megújult étlapot.
Zenés-táncos estek a Gundelben

Zenés-táncos estek a Gundelben 

Hagyományélesztés modern köntösben: áprilistól zenés-táncos estek a Gundelben.
A spanyolok törvényt alkottak az élelmiszer-pazarlás megfékezése érdekében

A spanyolok törvényt alkottak az élelmiszer-pazarlás megfékezése érdekében 

A dél-európai országban évente szemétbe kerülő élelem mennyisége jelenleg úgy 1,2 millió tonna.
Újabb hírek a szlovákiai száj- és körömfájásjárványról

Újabb hírek a szlovákiai száj- és körömfájásjárványról 

A magyar határhoz közeli Dunaszerdahelyi járásban március 21-től rendkívüli állapotot hirdettek ki. Tömegsírok kialakítását fontolgatják.
Tavaszi tekercsből nyári – gasztrokaland az Eötvös Gimnáziumban

Tavaszi tekercsből nyári – gasztrokaland az Eötvös Gimnáziumban 

Tavaszi tekercskészítő versenyre hívták a főváros egyik legelitebb gimnáziumának, az Eötvös József Gimnázium diákjait március 22-én, szombaton.
Bezár Bécs ikonikus magyar étterme

Bezár Bécs ikonikus magyar étterme  

Ősszel végleg bezárja kapuit a bécsi magyar közösség egyik ikonikus találkozóhelye, az „Ilona Stüberl“ étterem.
Új Executive Chef a Kempinskiben

Új Executive Chef a Kempinskiben 

Bárdos Péter az ötcsillagos szálloda új Executive Chéfje, aki Lévay Ádámot váltja ebben a pozícióban.
Szlovákiában száj- és körömfájásjárvány – leölik a teljes érintett állományt

Szlovákiában száj- és körömfájásjárvány – leölik a teljes érintett állományt 

A járványos eseteket a magyar határhoz közeli déli területeken találták.
A kormány betiltaná a műhúst?

A kormány betiltaná a műhúst? 

Elkezdődött a vita.
Tudta? Március 21-én a gasztrovilág a tiramisut ünnepli

Tudta? Március 21-én a gasztrovilág a tiramisut ünnepli 

Egy hazai profi séftől egy tökéletes receptet mi is közreadunk.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.