hirdetés

CSR: rossz időkben is jó célért az egyik legrégebbi budapesti olasz étterem

A korlátozások alatt is jó célokat támogat a Belgrád rakparton található Toscana.

hirdetés

Miközben a jelenlegi válsághelyzetben leginkább érintett vendéglátóipari ágazat szereplői csak nagy nehézségek árán tudják fenntartani vállalkozásuk működését és az alkalmazottak munkaviszonyát, egyre fogy azon vállalkozók száma, akik megengedhetik maguknak, hogy nehézsorsú embertársaikra is gondoljanak.

 Próbálnak túlélni, és közben másokra is gondolnak

A Belgrád rakparti Toscana tulajdonosai is próbálnak alkalmazkodni a viszontagságos időkhöz: elindultak a kiszállítással, bevezettek egy toszkán street food menüt, fitnesz és laktózmentes pizzákat tettek az étlapra a speciális diétával rendelkező vendégek kedvéért, és kedvezményes áron számolnak azoknak, akik az ételfelvételi ponton veszik át rendeléseiket. Ám egy valamin nem változtatnak; azon a bevett szokásukon, hogy mások gondját is észreveszik.

Budapest egyik első, máig autentikus olasz étterme nemcsak a 20 éve változatlan minőségének köszönheti fennmaradását, hanem annak a családias hozzáállásnak is, amellyel tulajdonosai a kollégáikra, a vendégeikre és a környezetükre figyelnek. „Ez a város és a lakói sokat adtak nekünk az első 20 évünkben. Bizalmat, szeretetet, barátságot. Ennek gyümölcsét mindig is szerettük megosztani. Válság ide vagy oda, ez lesz az utolsó, amin változtatunk – árulja el Baji Ferenc, a Trattoria Toscana egyik tulajdonosa. – Amikor szóltunk az olasz séfjeinknek, hogy kéne árva gyerekeknek sütni százegy egyforma pizzát, ők nem felmondtak, hanem megkérdezték, mennyivel előbb jöjjenek be dolgozni.”

Évente 1500-2000 közé becsülik azoknak a 6-18 éves gyereknek a számát, akik tartós betegségük miatt nem tudnak iskolába járni. Ők egyéni tanrendre kényszerülnek, osztálytársaikkal csak a tanévzáró vizsgák kapcsán találkoznak, ezért gyakran magányossá válnak. A KórházSuli mindent megtesz azért, hogy ezek a gyerekek is biztonságos közegben és egy vidám, kreatív, támogató kortárs közösségben tanulhassanak. Őket és a Fóti Gyermekközpont Növendékeiért Alapítványi is 101-101 mosolygós pizzával, valamint készpénz adománnyal támogatta az egyik legrégebbi budapesti olasz étterem a pandémia miatti megszorítások közepette.

 

 

(forrás: whiteline.hu)
hirdetés

Címkék

csr
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mit szól ahhoz, hogy kötelező a védettségi igazolvány az éttermek, szállodák belső tereinek használata esetén?

Kiadónk társoldalai