hirdetés

Durva büntetésre számíthat, aki itthon újranyitást tervez

Itt a legfrissebb infók annak, aki a  korlátozó intézkedések ennek ellenére az elviteles nyitvatartáson túl helyben fogyasztásra is kinyit, a szombat éjjel megjelent Magyar Közlöny alapján.

hirdetés

Ha valaki helyben fogyasztásra kinyitja az üzletét, és erről tudomást szerez a rendőrség, akár hat hónapra bezáratják ideiglenesen az adott egységet, írja az index.hu a szombat éjjel megjelent hivatalos közlemény alapján.

123rf
123rf

Ha pedig az üzemeltető a büntetés ellenére a továbbiakban is kinyit, akkor egy év időtartamra tarthat a zárás. Ráadásul mindkét esetben ugyanazon időtartamig a teljes vendéglátói tevékenységtől eltiltják az elkövetőt, más cégei sem foglalkozhatnak vendéglátással a zárás ideje alatt.

Eddig százezer forinttól egymillió forintig terjedő bírság kiszabására volt lehetőség, valamint 1 naptól legfeljebb 1 évig tartó ideiglenes bezáratásra.

Tovább szigorította az Orbán-kormány azt is, hogy a kötelezettségszegés megállapítása és a büntetés kiszabása után a vendéglátóegység vezetője vagy az éttermet működtető cég tagja személyesen vagy más cég tagjaként nem végezhet vendéglátói tevékenységet. Ha a tiltás ellenére ezt mégis megteszi, és a rendőrség erről értesül, akkor az üzemletető egymilliótól ötmillió forintig terjedő bírságra büntethetik.

Mint ismert, a napokban tömeges nyitást terveztek február 1-jére. Eddig 133 vendéglátóhelyről jelezték, hogy a korlátozások ellenére kinyitnak. A vendéglátósok vállalják az önkényes nyitás következményeit, mert a kényszerszünet a szakadék szélére sodorta őket.

A teljes cikk ITT olvasható el.

 

(forrás: Index / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mit szól ahhoz, hogy kötelező a védettségi igazolvány az éttermek, szállodák belső tereinek használata esetén?

Kiadónk társoldalai