hirdetés

Egyelőre marad a kedvezményes áfa az ételkiszállításnál

Július végéig meghosszabbította a kormány - az étkezőhelyi vendéglátás keretében történő -, elvitelre vagy házhoz szállítással értékesített étel- és italforgalomra szóló 5 százalékos áfát - írja a napi.hu.

hirdetés

A Magyar Közlönyben megjelent rendelet azért érdekes, mivel a kormány eredetileg azért vezette be az 5 százalékos áfát a kiszállított ételekre, italokra, mivel - a veszélyhelyzet miatt - az éttermekben csak az ott dolgozók tartózkodhattak. A veszélyhelyzet enyhülésével viszont megnyíltak az éttermek, így elvileg vissza állt az általános mértékű forgalmi adó.

Fotó: 123rf
Fotó: 123rf


A NAV honlapján szereplő információ szerint a kedvezményes áfa csak a nem alkoholos italokra terjed ki, illetve ha a cég díjat számít fel a kiszállításért, akkor arra továbbra is 27 százalékos az áfa.

A rendelet kitér arra is, hogy a kedvezményes áfa csak azokra vonatkozik, akik elvitelre már 2020 november 11. előtt is képesek voltak ételt-italt szállítani.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye a katát érintő, szeptember 1-től érvényes új szabályozásról?

Partnerünk