Gyermekotthonokban a Zing hamburger

November közepétől egy hónapon át gyerekotthonokba viszik a kézműves hamburgereket a Zing munkatársai. Akciójukkal a segítségnyújtás mellett azt szeretnék elérni, hogy mások is kedvet kapjanak hozzájuk csatlakozni.

Az étteremlánc egyik tulajdonosa szerint közös felelősségünk, hogy a rendelkezésünkre álló eszközökkel segítsünk a nem családban nevelkedő gyerekeknek, hiszen felnőttként ugyanabban a társadalomban élünk majd velük.

Budapesten és a nagyobb vidéki városokban évek óta hódít a hamburgerláz, a különböző éttermek, büfék, food truckok egymásra licitálnak újításokban, minőségben, alapanyagokban. Ám sokan vannak, akiknek egy ízletes burger elérhetetlen luxusnak számít.


Az idén negyedik születésnapját ünneplő Zing Burger, amely korábban is évente szervezett jótékonysági akciókat, idén úgy döntött, hogy útnak indul food truck-jaival, hogy november 15 és december 15 között gyermekotthonok lakóinak vigyék el a minőségi hamburgerezés élményét.

„Nagyon fontosnak tartjuk társadalmi szempontból is, hogy azok a gyerekek is boldog élményeket kapjanak, akik nem családban nevelkednek. Hiszünk abban, hogy minél többet adunk, annál több közös örömünk lesz, amikor ezek a gyerekek felnőnek” – mondta el Susánszky Ádám, a cég egyik tulajdonosa.


„Minden év végén igyekszünk segíteni, de eddig nemigen adtunk hírt róla, mert a segítségnyújtásra nem PR-fogásként tekintünk. Idén azért döntöttünk amellett, hogy nyilvánosságot adunk akciónknak, mert abban bízunk, hogy mások is kedvet kapnak majd csatlakozni, és jövőre még több gyermekotthon lakója tapasztalhatja meg a food truck élményt” – mondta el Csanda Eszter, a Zing másik tulajdonosa.

Forrás: Élelmiszer Szaklap


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.