hirdetés

Húzós áron eladó a Morrisons-lánc

Egy amerikai befektetési társaság veheti meg a több mint 500 egységből és kávézókból álló kiskereskedelmi céget, amely a negyedik legnagyobb a brit piacon.

hirdetés

Egy hétvégén tartott aukción a Clayton Dubilier & Rice (CD&R) amerikai befektetési társaság vezette konzorcium ajánlotta a legtöbbet a negyedik legnagyobb brit kiskereskedelmi cégért.

A CD&R 9,4 milliárd dollárt ajánlott a Wm. Morrison Supermarkets vállalatért, lekörözve ezzel a másik ajánlattevőt, a Fortress Investment Groupot, amely a SoftBank Group japán távközlési és internet szolgáltatóé.

A CD&R az Ares Management, valamint a Goldman Sachs befektetési cégével közösen részvényenként 2,87 fontot (3,9 dollárt) ajánlott, míg a vetélytárs Fortress 2,86 dollárt.

A CD&R júniusban már "kopogtatott" a Morrisons ajtaján, de az akkori 7,6 milliárd dolláros ajánlattal a brit cég vezetősége még csak foglalkozni sem akart. Ezután jelent meg a színen a Fortress, amely júliusban 8,7 milliárd fontot, augusztus elején pedig már 9,3 milliárd fontot ajánlott fel, a vetélytárs azonban nem adta fel, a CD&R 9,5 milliárd dollárral rukkolt elő.

A brit vállalategyesülést és -felvásárlást felügyelő bizottság ezután aukció megtartását rendelte el, ahol a magasabb ajánlattevő győz. A Morrisons részvényeseinek közgyűlését október 18-án tartják, ahol döntenek az ügyletről.

Az 1899-ben alapított Morrisons szupermarket-hálózata mintegy 500 egységből áll, de például kávézókat is üzemeltet és nagykereskedelmi üzletága az Amazon.com és más online vállalatok élelmiszerbeszállítója.

A Morrisons árfolyama 3,8 százalékot esett a bejelentéskor, míg idén 61,2 százalékos pluszban van, miután júniusban, - amikor első körben jelentkezett be a vállalatért a CD&R - alaposan átárazódott a papír.

(forrás: Portfolio / Store Insider)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye a katát érintő, szeptember 1-től érvényes új szabályozásról?

Partnerünk