hirdetés

Idén is dupla helyszínnel a Gourmet-n a Kreinbacher

A Kreinbacher Birtok idén is dupla helyszínnel lesz jelen a Millenárison, hogy bizonyítsa: minden generáció számára tud újat mutatni a pezsgő és a rántott hús univerzumban is. Az egyik házban pezsgők és champagne-ok széles választékával várják, a másikban Langer Gábor executive chef modern fesztiválételeivel csábítják a látogatókat a somlói Birtokra - tájékoztatta lapunkat a Kreinbacher.

hirdetés

A Kreinbacher ez évben is a fesztivál egyik legnépszerűbb találkozópontja kíván lenni, ezért pezsgő- és champagne választékában nagy kedvencekkel és olyan tételekkel is készül, amelyek máshol, máskor nem érhetőek el. Ez alkalommal a magnumok kerülnek a fókuszba, és nemcsak a Kreinbacher pezsgőkből, hanem a champagne-okból is többet kóstolhatunk anélkül, hogy egy egész palackot meg kellene vásárolnunk.

 

Idén három Kreinbacher magnum (Extra Dry 2018, Brut Classic 2018 és Brut Rosé 2019) mellett Piper-Heidsieck és Charles Heidsieck magnumokat is poharaznak, back vintage-ként pedig a 2017-es Prestige magnum utolsó palackjaira csaphatnak le a szemfülesek. A Deutz és a Pol Roger egy-egy tétele pedig még nagyobb méretben pukkan, hiszen 6 literes mathusalem palackokat is bontanak. Boraikról sem szabad megfeledkezni: igazi nyárindító az újdonságként érkező Tramini 2022 és nagy visszatérő a Kőkonyha 2020, amely szinte generációváltáson ment át, hiszen majd 15 éve jelentkezett az utolsó évjárat. A Kreinbacher Bistro standjánál az étteremre jellemző, a kortárs magyar és ázsiai, fúziós vonalakat hozzák majd az ételek.

Langer Gábor executive chef vezetésével a Birtok étterme a rakétasebességgel fejlődő vidéki gasztronómia egyik kihagyhatatlan úti célja, ennek visszaigazolása a tavaly megszerzett Michelin-ajánlás is. Konyhájára a letisztultság jellemző, ugyanakkor sosem hagyja a vendéget valami meglepő újítás nélkül, a Gourmet fesztiválon szereplő két fogás is ezt a filozófiát képviseli.

A rántott borjú a generációk óta megkerülhetetlen klasszikus, a rántott hús burgonyapürével párosítás kifinomult változata. Elkészítése során modern technológiákat és prémium alapanyagokat használnak, így lesz ez egy előremutató, fiatalos, mai trendeknek megfelelő fogás. A rántott borjú ebben a formában egy signature fogása a konyhának, 4 éve szerepel az étlapon. A másik étel pedig esszenciája annak a fúziós stílusnak, ami az éttermet jellemzi, hiszen tapolcai lazacpisztrángot párosítanak ázsiai ízekkel és alapanyagokkal. Könnyed, friss, de emellett íz- és textúra gazdag fogás. Természetesen mindkét fogáshoz Kreinbacher bor- és pezsgőpárosításra is kapunk ajánlást.

MENÜ:

Rántott borjú, burgonya, uborka, snidling

Lazacpisztráng, pirított sushi rizs, avokádó

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk