Izgalmas új koncepció az idei dubaji gasztrofesztiválon

A Dubai Food Festival (DFF), a Közel-Kelet legnagyobb éves kulináris ünnepe a jövő hónapban kezdődik, hogy gasztronómiai események és élmények izgalmas sorával ünnepelje 10. születésnapját.

Április 21. és május 7. között a város az ínyencek zarándokhelyévé válik, hiszen több száz étterem, kávézó és étkezde kínál házi jellegzetességeket és egyedi kulináris élményeket.

 

Dubaj éttermi vendéglátása hihetetlen átalakuláson ment keresztül az elmúlt évtizedben, a város vezető globális gasztronómiai központtá nőtte ki magát, és megerősítette pozícióját a világ gasztronómiai fővárosaként. Ezalatt az időszak alatt több mint kétszeresére nőtt a város éttermeinek száma, azaz 2023-ra több mint 13 ezerre - szemben a 2013-as 5500 vendéglátó egységgel.

A város izgalmas ételkoncepciók, pop-up éttermi események, rejtett gyöngyszemnek számító vendéglátó egységek, "farmtól az asztalig" étkezési tapasztalatok és különös étkezdék megjelenésének helyszínévé vált. Ezeket a változatos és egyedi gasztroélményeket ünneplik a DFF során. A város kivételes kulináris tehetségét olyan globális díjakkal is elismerték, mint a Michelin Guide Dubai, a Gault&Millau UAE guide és a MENA's 50 Best Restaurants (MENA régió 50 legjobb étterme).

 

A 2023-as Dubai Food Festival lesz az eddigi legnagyobb és legizgalmasabb rendezvény, amely sokféle eseményt és tevékenységet kínál az ételrajongók számára.

  • Kulináris műhelyek: mesterkurzusok elismert szakácsokkal, kaviár kinyerés és osztriga felnyitás órák, főzőtanfolyamok gyerekeknek, gasztrotúrák, Mesterszakácsok Asztala program, degusztációs vacsorák, DFF gasztrotúrák és még sok más
  • Dubaj Éttermei Hét: a fesztivál kedvence eseménye április 27. és május 8. között tér vissza, exkluzív menüsorral és kedvezményes árakkal a város 50 legjobb éttermében
  • Etisalat Tengerparti Kantin (Etisalat Beach Canteen): A Sunset Mall mögött található népszerű étkezde is visszatér a 17 napos rendezvény alatt, bemutatva házi gyártású termékeit
  • 10 dirhamos fogás (10 Dirham Dish): A fesztivál 10. évfordulójának megünneplésére a résztvevő éttermek és kávézók a fesztivál ideje alatt csak 10 AED-ért kínálják saját specialitásaikat

Még több info a rendezvénysorozatról: ITT


Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.