Kaliforniai pizzázó nyílt Budapesten

A főváros legújabb pizzázó helyén a pesti Belvárosban kaliforniai recept alapján készül a pizza. Van itt szögletes módon vágott tészta, és műhússal készültet is kínálnak.

Mint az alapító- tulajdonos, Alex Hemingway a megnyitó alkalmával elmondta, a József Attila utcában most megnyílt Caza Pizzabar küldetése az, hogy bemutassa és megszerettesse a magyarokkal a kaliforniai pizzakészítési iskolát. 



A „California” és „Pizza” szavak kombinálásával elnevezett Caza ötlete még a pandémia előtt született. Az alapító-tulajdonos, aki évtizedek óta Magyarországon él, elmondta:. „A családom több generációra visszamenőleg a vendéglátásban, szórakoztatóiparban tevékenykedett. Egy kaliforniai igazán tudja, hogy hullámhegyek és hullámvölgyek mindig is voltak, lesznek is, de meggyőződésem, hogy egy jó koncepció minden körülmények között sikeres lehet”.

Szögletes pizzák lelőhelye

A vendégtérben a  hagyományos, kerek, cikkszeletekben árult pizzák mellett háromféle speciális szögletes pizzát kínálnak. Ezeket nem csak formájuk különbözteti meg a többitől, hanem a hidegvizes eljárással, lassan kelesztett tészta is, amelyben a liszt értékes összetevői jobban megmaradnak, egyszerre tud kívül ropogós és belül omlós lenni, így könnyebb és ízletesebb végeredményt adva sütés után. A mozzarellát rendhagyó módon még azelőtt felrakják a tésztára, hogy rákerülne a szósz, ráadásul így nem ég meg, jobban összeérik a szósszal és a tésztával sütés közben.

Meghatározóak az alapanyagok

A Caza saját pepperonival büszkélkedhet, és friss, san marzano paradicsomból készül a szósz is, amit választástól függően több rétegben, a diszkréten pikánstól a pokoli csípősig kérhetnek a vendégek. Természetesen gondoltak a vegán életmódúakra is az elsősorban növényi alapú sajttal és zöldségekkel díszitett Milk fantázianevű pizzával, de a húsimádók is megtalálják a számításukat a Trip pizzában, melyet három réteg pepperoni kolbász fed. Budapesten először a Caza kínál Beyond márkájú műhússal pizzát, ezt a Napa névre hallgató négyszögletes signature pizzában próbálhatják ki a vendégek.

Ki lesz a vendégkör?

Az új pizzázó számít a magyar közönségre, köztük a környékbeli iirodákban dolgozókra, a helyi lakosokra, az esti bulikra induló iatalokra, valamint a belvárosban megforduló turistákra. 

Fenntartható megoldások
Kalifornia immár évtizedek óta élenjár a klímaváltozás elleni harcban, a fenntartható megoldások népszerűsítésében, idővel ez a helyi kultúrájuk része lett. Ennek jegyében alakult át az egykori József Attila utcai fodrászat és szépségszalon is.

A berendezés során a földszinten elhelyezett asztalok újrafeldolgozott fából készültek, olyan rétegezési eljárással, ami Magyarországon még nem elterjedt. Minden csomagolóanyag, amit használ az étterem, biológiailag lebomló. Kizárólag olyan tisztítószerrel dolgoznak, ami környezetbarát és 100%-ban környezetkímélő.

Kiszállítás (egyelőre) nincs

Mélyhűtő nincs, a pizzák frissen helyben készülnek, és csak helybeni fogyasztásra vagy elvitelre ajánlják, rendeléses kiszállítás nincs. „A Caza küldetése, hogy az étel mellé élményt is adjon. Akármennyire is rohannak az emberek, az étkezésnek meg kell adni a módját, az alatt az idő alatt csak az ízek számítsanak”, mondja Alex Hemingway.

 

Forrás: BUZZWORD Strategies


Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.