Kávék és fűszerek találkozása: My Spicy Cup

Dóri és Judit ötlete, hogy szeretik a kávékat és a fűszerek világát, miért ne lehetne tehát a kávézás élményét tovább fokozni, egészségesen, adalékanyagoktól mentesen, magas minőségben? Ezért nyitották közösen My Spicy Cup nevű helyüket, amely épp olyan lett, amilyet előre megálmodtak.

A jelenleg 5 ízből álló kávés- és tejes italokra specializálódott fűszerkeverékek tökéletesen megfelelnek bármilyen egészségtudatos üzleti koncepciónak, és a termékek magukban hordozzák azt a generációkon átívelő szakértelmet, amivel Judit, a Fűszerbár tulajdonosa rendelkezik.

 

Kilenc hónapon át tartott az a  műhelymunka, amelynek eredményeként megszületett fűszerválaszték tökéletesen illik a professzionális kávézók kínálatába, de ugyanígy kínálják otthoni használatra is, a kávézóban megismert élmény otthon is reprodukálható.

Nem csak a Csillaghegyi Megálló kávézóban kívánják meghódítani a vásárlókat, hanem a magyar kávés- és kávézó társadalom számára is szeretnék megmutatni, mitől tud többet, miben más az ő kávékollekciójuk.

 

Az egészségtudatos, tartósító- és színezőanyagoktól mentes, a legmagasabb minőségű fűszerekből készítetett keverékek számos italhoz társíthatók, a kávés és tejes italok mellett a smoothiek, turmixok, tejes desszertek, pohárkrémek, édes fogások felé is lehet velük nyitni.

A My Spicy Cup jelenlegi kávéfűszer-kollekciójának tagjai a következők:

Coffy – klasszikus

Pink Rose – harmónizáló - elegáns és ellenállhatatlan

Curcuma Latte – egészségesen frissítő

Orange-Ginzeng – kicsattanó életerő és energia

Choco Latte – rafináltan csokoládés

Forrás: My Spicy Cup / Turizmus Online


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.