Két magyar készül a gasztro-világbajnokságra

A Chaine des Rotisseurs Gasztronómiai Világszervezet szeptemberben rendezi meg az Ifjúsági Szakács Világbajnokságot Párizsban.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A tavalyi és az idei országos magyar bajnok, Lendvai Levente (Arany Kaviár Étterem – 2020-as csoport) és Szabó Kevin (Platán Restaurant & Café – 2021-es csoport) lesznek a magyar versenyzők.

A Chaine des Rotisseurs Nemzetközi Gasztronómiai Egyesület 80 országban, közel 21 000 taggal rendelkezik. Elkötelezett híve az igényes, a tradíciókat megtartó, de akár merésznek tűnő, innovatív újításokat is felvállaló magas szintű gasztronómiának. A Chaine des Rotisseurs nemzeti válogatóin és nemzetközi versenyén évről évre kerülnek megmérettetésre a 27 év alatti ifjú szakácstehetségek. Az Ifjúsági Szakács Világbajnokság különlegessége, hogy a versenyzők nem egy alaposan begyakorolt menüsort készítenek, hanem a fogadó ország kiváló minőségű alapanyagaiból összeállított, és csak a verseny kezdetekor bemutatott „meglepetés kosár” (black box) tartalmának felhasználásával alkotnak önállóan, egy-egy 3 fogásból álló, 4 adagban elkészített menüsort.

A világbajnokság nemzetközi zsűrijében (mint kóstoló zsűritag) Kovács Lázár (Lázár Chef) Conseiller Culinaire, a nemzeti versenyek Technikai Igazgatója, valamint Barka Áron Officier Maitre Rotisseur fog részt venni.

2021. szeptember 25-én, szombaton Párizsban párhuzamosan fog zajlani a 2020-as és 2021-es világbajnokság, így Magyarországnak dupla esélye van a jó szereplésre.

Lendvai Levente

A 2020-as nemzeti verseny győzteseként Lendvai Levente, az Arany Kaviár Étterem séfje fogja képviselni Magyarországot. Szakmai gyakorlatát az Alabárdos Étteremben töltötte Bicsár Attila irányítása alatt, amely során megtanulta a szakma három legfontosabb alapelvét: az alázatot, a szorgalmat és a kitartást. Két és fél év után jelentkezett az Arany Kaviár Étterembe, ahol ma már Kanász László séf helyettese. Három évvel ezelőtt Garai Ádám felkérte, hogy segítse a magyar Bocuse d’Or döntőjében, amely hatalmas élményt és tanulási lehetőséget jelentett számára.



Szabó Kevin

A 2021-es nemzeti verseny győzteseként Szabó Kevin, a Platán Restaurant & Café séfje fogja képviselni Magyarországot. Mindössze 21 évesen commisként már Széll Tamás mellett főzött a Bocuse d’Or világversenyen, amelyen a negyedik helyet szerezték meg. Vele kapcsolatban is kiemelhetjük, hogy „a tehetség találkozott az alázattal, szorgalommal és valami hihetetlen fanatizmussal a gasztronómia iránt. A Platánban Pesti István Michelin-csillagos séf mellett dolgozik, fő feladata elsősorban a húsok és halak készítése.

A Nissan a két versenyzőt egy-egy JUKE-kal támogatja néhány hónap használat erejéig. Az autógyártó olyan szakembereket keresett, akik öregbítik Magyarország hírnevét.


Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.