hirdetés

Közösségi finanszírozás tartja életben a brit vendéglátást

A közösségi finanszírozás felé fordultak a brit kocsmák, éttermek és rendezvényhelyszínek, a megélhetésüket és megmaradásukat fenyegető koronavírus járvány miatt.

hirdetés

A Crowdfunder adatai szerint tavaly március óta 46 millió angol fontot gyűjtöttek a platformon keresztül, ami 229 százalékos növekedés az előző évhez képest.

pixabay.com
pixabay.com

A London történelmi városrészében található The India Club nevű étteremnek is ez az egy lehetősége maradt. Januárban indítottak online kampányt, és eddig 45 ezer fontot gyűjtöttek, adja hírül az euronews.com portál.
"Öt fonttól kétezer fontig terjedő adományokat fogadunk. Az adományozók között vannak régi törzsvendégek, de olyanok is, akik még sosem jártak itt, csak olvastak róla az adományozási oldalon, és meghatotta őket a történetünk", mondta az étterem vezetője, Phiroza Marker.

A finanszírozandó projektek száma is megnőtt tavaly március óta, nagyon sok a zenei projekt, mondta el a Crowdfunder kampánymenedzsere, Max Upton. Egy év alatt tizenháromezer projektet indítottak, ami duplája ez előző évinek.

A koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások egész Európában súlyosan érintették a vendéglátóipart. Szállodák, éttermek és kávézók veszítették el bevételüket az elmúlt évben, közülük sok még most sem nyithatott ki.

(forrás: Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Hazánk július 1-jétől a többi tagállamhoz hasonlóan szabad beutazást biztosít az uniós COVID-igazolással érkező külföldieknek. Ön szerint ez elindíthatja a nyárra a beutazást?

Kiadónk társoldalai