hirdetés

Levendulára kávézaccot? Mi mást?

Egy új együttműködés keretében a Pannonhalmi Főapátság levendulamezőin hasznosítják újra a használt Nespresso kapszulákból kinyert kávézaccot. És már látható is a különleges együttműködés eredménye: most virágzik a levendula.

hirdetés

A Főapátság levendulamezőin hasznosítják újra egy speciálisan erre a célra kifejlesztett termesztőközeg formájában a kávézaccot. A körforgásos szemléleten alapuló kezdeményezés arra ösztönzi a fogyasztókat, hogy gyűjtsék szelektíven használt kávékapszuláikat.

Minden egyes használt Nespresso kávékapszula értéket képvisel, hiszen az újrahasznosításuk által minden komponensük - az alumínium és a kávézacc egyaránt - visszakerül a körforgásba ahelyett, hogy hulladékká válna. Magyarországon már 2012 óta elérhető a kapszula-újrahasznosítási lehetőség és itthon a használt Nespresso kávékapszulák több mint 40 százalékát újrahasznosítják.  

 

A Magyarországon begyűjtött kávékapszulák feldolgozása során nyert kávézacc egy részéből a cég egy speciálisan erre a célra kifejlesztett termesztőközeget gyártatott, amelyet a Pannonhalmi Főapátság levendulamezőin hasznosítottak a termőtalaj minőségének javítására. A kapszulák a hazai fogyasztóktól származtak, és mind a feldolgozás — vagyis az alumínium és a kávézacc szétválasztása —, mind pedig az egyes komponensek újrahasznosítása Magyarországon történt. Az alumínium különböző használati tárgyak, alkatrészek formájában születhet újjá, a kávézaccot pedig komposztálás útján hasznosítják újra. A Pannonhalmi Főapátsággal való együttműködés keretén belül a kávézaccban található értékes tápanyagok egy speciálisan előállított termőközeg formájában kerültek vissza a körforgásba.

A sikeres együttműködés eredményeként a látogatók júniustól megcsodálhatják a pannonhalmi levendulavirágzást.

 

 

(forrás: next9.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!


Meghosszabított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Érintik az Ön vállalkozását az elszabaduló energiaköltségek?

Partnerünk