hirdetés

Szoboszlói hotel séfje nyert különdíjat a Bocuse-on

Kelemen Roland, a hajdúszoboszlói Hunguest Hotel Aqua-Sol séfje büszkélkedhet a S.Pellegrino Fenntartható Gasztronómia Különdíjával, melyet első alkalommal adtak át a Bocuse d’Or séfverseny budapesti válogatóján. Az első helyen Veres István végzett, így ő képviselheti hazánkat a verseny európai fordulójában Tallinban.

hirdetés

Hat kiváló csapat mérte össze tudását február 5-én a világ egyik legrangosabb gasztronómiai versenyének magyarországi döntőjén. A közel hatórás megmérettetés során a séfek fürj, kacsamáj, pisztráng és fejeskáposzta felhasználásával készítettek el egy hústálat és egy haltálat. A környezettudatosság kiemelt jelentőséget kapott a budapesti döntőn.

A versenyt évek óta támogató S.Pellegrino idén először különdíjjal jutalmazta azt a séfet, aki leginkább képviselte a fenntarthatóságot az alapanyagok terén és a főzés során keletkező hulladék csökkentésével. A díjat Kelemen Roland, a Hunguest Hotel Aqua-Sol séfje vehette át. A hajdúszoboszlói versenyző csapatával összesítésben a rangos megmérettetés második helyezettjeként végzett.

„Fontos számunkra, hogy a társadalmi felelősségvállalás iránt elkötelezett versenyzők megfelelő elismerésben részesüljenek. Ennek érdekében már tavaly létrehoztunk egy különdíjat a S.Pellegrino Young Chef versenyen, idén pedig a Bocuse d’Or séfjeinek is szerettünk volna kedvezni. Reméljük, hogy az elismerésekkel a konyhaművészet iránt érdeklődők figyelmét is felhívjuk a társadalmilag felelős gasztronómia jelentőségére” – emelte ki a díjat átadó Stefania Cugerone, a S.Pellegrino Észak- és Közép-Európáért felelős területi menedzsere.

A zsűri a döntés során számos fenntarthatósági szempontot megvizsgált, többek közt a takarékosságot, a szelektív hulladékgyűjtést és a nem újrahasznosítható műanyagok használatát is. A díjazott csapat séfje, Kelemen Roland az ikonikus olasz márka jóvoltából elutazhat a március 28-30. között Ljubljanában zajló European Food Summitra, mely a fenntartható élelmiszerhasználatról szóló diskurzus egyik legfontosabb platformja. Fenyő Nándor commis chef munkáját a zsűri S.Pellegrino ajándékcsomaggal jutalmazta.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Érintik az Ön vállalkozását az elszabaduló energiaköltségek?

Partnerünk