hirdetés

Tudásmegosztásra ösztönzik a gasztronómia szereplőit

A Piqniq Budapest és a Mastercard kampánya a fejlődésre nyitott szakmabelieket célozza.

hirdetés

A Piqniq Budapest a Mastercarddal együttműködve nyitott közösségként köti össze a gasztronómia szereplőit, teret adva a fejlődésnek és a kapcsolatépítésnek, tudásmegosztásnak. 2020-ban három hónap leforgása alatt több mint száz szakember megszólaltatásával, 25 gasztrotémát feldolgozva futtatott közös kampányt: a Tanulj, fejlődj! Nagykép a gasztronómiáról elnevezésű projekt keretében nem mindennapi történeteket, inspiráló szakembereket, izgalmas kulisszatitkokat ismerhettünk meg a vendéglátás színes világából - írja testvérlapunk a Kreatív.hu.

A 2021 végén induló Piqniq 2.0 kampányban a tudásmegosztásra és a tapasztalásra kerül majd a hangsúly. A kampányelemek megtervezéséhez készült Az év gasztro-felmérése – 2021 kutatásban 400 vendéglátós és 1600 a terület iránt érdeklődő gasztrorajongó válaszai alapján azt vizsgálták, hogy mennyire vonzó az iparág az abban és az azon kívül dolgozóknak, illetve honnan tájékozódnak a témában a szakmabeliek és a gasztrorajongók.

A most induló kampány a gasztronómiai iránt rajongó és a saját vállalkozás indítását mérlegelő “laikusokra”, valamint a tanulásra és fejlődésre nyitott szakmabeliekre fókuszál.

"A célunk, hogy 2022 végére a tavalyi aktív tagjaink számát minimum megduplázzuk, azaz akár résztvevőként, nézőként, hallgatóként vagy mentorként, előadóként bővüljön a Piqniq közösségét alkotó emberek, szakemberek, vállalkozások száma, akik közös gondolkodással szeretnének fejlődni." - mondta el Bánhalmi Kata, a Piqniq Budapest társalapítója. 

“A gasztronómia igazi mainstream terület lett a szó legjobb értelmében: a híresebb séfek igazi sztárok, a jó éttermek kultusza az egekben van, az evés-ivás pedig az egyik legfontosabb örömforrásunkká vált a pandémia alatt. Fontos számunkra, hogy a vendéglátásban ne csak a fizetésnél, hanem az élmény egészénél jelen legyünk – ennek biztosítására pedig tökéletes partner a Piqniq, ami az ország top éttermeit, szakembereit és a gasztrorajongóit ülteteti egy virtuális asztalhoz” - mondta el Szalkai Réka, a Mastercard marketing igazgatója.

A Piqniq 2.0 november végén olyan, folyamatosan bővülő programokkal indul, mint a Piqniq Patronok mentorprogram már létező gasztrovállalkozásoknak, itt az ország legmenőbb gasztrovállalkozásait tömörítő közösség tagjai közül 25-en (pl. Masterclass, a Dreher, az Eisberg, a We Love Budapest) mentorálják a jelentkező gasztrovállalkozásokat. Készül egy podcast sorozat laikusoknak és szakmabelieknek, ahol a hazai gasztronómia legfontosabb trendjeit elemzik. Készülnek How-to anyagok, amely egy gyorsan befogadható és beépíthető, iparági szakemberek tudásából építkező cikksorozat lesz vállalkozásfejlesztés témában, ezek leginkább az üzletvezetőknek és a nyitás gondolatával játszó laikusoknak szólnak majd. Készül több, a hazai gasztroélet kulisszái mögé bepillantást engedő riportsorozat, ahol rövid videókon keresztül ismerhetjük meg a hazai gasztronómia ismert és kevésbé ismert arcainak történetét.

(forrás: Kreatív Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja az idei évet az előzetes foglalások alapján?

Partnerünk