Új vezető séf debütált a Hard Rock Hotel, Sessions éttermében

Pintér Sándor több mint tízéves tapasztalattal érkezett a budapesti szálloda és étterem konyhájának élére, és széles körű szakértelemmel rendelkezik az étlapdizájn és étteremmenedzsment területein.

Felfelé ívelő karrierjét az Egyesült Királyság és Franciaország éttermeiben alapozta meg írja a Gastroguide.hu.

Érkezése után Sándor azonnal belevetette magát a munkába, a Hard Rock Hotels amerikai útra hívta őt, hogy ihletet gyűjtsön és megismerje az ottani Hard Rock Hotelek kínálatát. Visszaérkezésekor már szinte magától értetődő volt, hogy mit szeretne látni az új étlapon.

„Nagy élmény volt az Atlantic Cityben és New Yorkban eltöltött idő, rengeteg új ismerettel és inspirációval lettem gazdagabb, amit beépítettem az itthoni koncepcióba. Izgalmas és új kihívás a mostani, szeretném a legtöbbet kihozni magamból és a csapatomból. Amerika modern gasztrokultúrája nagyon sokszínű és változatos, számos nemzet konyhájából merítenek. Ezt a modern konyhát igyekeztem elhozni Budapestre, a Sessions étterembe” – mesélte el Pintér Sándor.

A Sessions új étlapjának megalkotásakor az volt a cél, hogy egy olyan hely szülessen, ahol a vendégek a számos nemzet és kultúra, tradíció által befolyásolt modern amerikai konyha fogásait kóstolhatják . A klasszikus comfort food ételektől a növényi alapú fogásokon át az ízletes húsokig széles a választék, mindezt egy olyan étlapban ötvözték, amelynek fontos szempontja a sharing koncepció. Így a Sessions egy olyan hellyé vált, ahol a kortárs és a modern találkozik a klasszikussal, egy egyedi kulináris élményt teremtve.

Tovább olvasok >>

Forrás: Gastroguide


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.