hirdetés

Hivatalosan is megnyitott a Párisi Udvar Hotel Budapest

Novemberben ünnepli eddigi elért sikereit a Hyatt szállodalánc „The Unbound Collection by Hyatt” márkájához tartozó luxusszálloda, mely június óta fogadja vendégeit

hirdetés

Az elmúlt hónapok sikeres működését követően 2019. november 29-én hivatalos keretek között is megnyitott a Mellow Mood Hotels szállodalánc 12. tagja, a Párisi Udvar Hotel Budapest. Sameer Hamdan és Awad Zuhair, a Mellow Mood Hotels tulajdonos-ügyvezetői az évek folyamán számtalan épület fejlesztésében vettek részt és töretlenül bővítették a cégcsoport portfólióját. A Párisi Udvar egy nagy múlttal rendelkező szimbóluma a városnak, melynek felújításával a beruházók új korszakot nyitottak a hazai turisztikai életben.

Az ünnepélyes szalagátvágás pillanata: a külügyminisztertől a képen jobbra Sameer Hamdan, balra Awad Zuhair, az MMH tulajdonosai
Az ünnepélyes szalagátvágás pillanata: a külügyminisztertől a képen jobbra Sameer Hamdan, balra Awad Zuhair, az MMH tulajdonosai

Budapest egyik legismertebb és Európában is egyedülálló építménye egyedi világot teremt vendégei számára, ahol a modern életérzés keveredik a múlt század értékeivel. A nyüzsgő belváros szívében 110 vendégszoba várja a kikapcsolódásra vágyó vendégeket. A szállást igénybe vevők kényelmét a lehetőségek széles tárházát kínáló spa szolgáltatások is garantálják. A kulináris élvezetekről a szálloda passzázsában helyet kapó Párisi Passage Café & Brasserie gondoskodik. A szálloda multifunkcionális tárgyalótermei és szalonjai a legkülönbözőbb események lebonyolítására alkalmasak.

A Párisi Udvar felújítása az Archikon Építésziroda. tervei alapján valósult meg, melynek kivitelezéséért a Market Építő Zrt. felelt. A helyreállítás során a hangsúly az épített környezettel harmonizáló és a terület adottságához igazodó funkciók kialakítására koncentrálódott. A Mellow Mood Hotels legjelentősebb beruházása kiemelkedően fontos Budapest életében, mely méltó módon csatolta vissza az épületet a város vérkeringésébe.

A passage mindenhonnan lélegzetelállító
A passage mindenhonnan lélegzetelállító

A hivatalos ünnepségen Szijjártó Péter Külgazdasági és külügyminiszter úr kiemelte, hogy „A Párisi Udvar Hotel Budapest egy egyedi beruházás, ami tovább gazdagítja a főváros lenyűgöző építészeti vonzerejét és hozzájárul Magyarország turisztikai vonzerejének további növeléséhez. A magyar kormány kiemelt ágazatként kezeli a turizmust. Magyarország és a főváros vendégforgalma továbbra is dinamikusan fejlődik. Az eddigi adatok alapján különösen a hazai ötcsillagos szállodák kihasználtsága mutat folytonos növekedést. Budapest új színfoltjának, a Párisi Udvarnak újjáéledése, funkciójának átstrukturálása és szállodává való átalakítása tovább erősíti a hazai turisztikai kínálatot.

Dr. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy „A látvány és a minőség tekintetében a Párisi Udvar önmagában is egy attrakció, amely méltó felújításával ismét Budapest ikonikus épülete lett.”

Dr. Guller Zoltán, MTÜ vezérigazgató
Dr. Guller Zoltán, MTÜ vezérigazgató

„Hatalmas öröm számunkra, hogy a mai napon hivatalosan is megnyitott a Párisi Udvar Hotel Budapest. Kollégáink és partnereink többéves összehangolt és kitartó munkájának eredménye a mai nap, amiért hálásak vagyunk. A Párisi Udvar történetével és építészeti megoldásaival ikonikus épülete a fővárosnak. Büszkék vagyunk arra, hogy mi adhattuk vissza Budapestnek az egyik legszebb ékkövét.” – említette Sameer Hamdan és Awad Zuhair, a Mellow Mood Hotels (MMH) tulajdonosai.

„Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy az elmúlt hónapok sikeres működését követően szállodánk hivatalos keretek között is megnyitotta kapuit. – nyilatkozta Schwindt-Kiss Andrea, a Párisi Udvar Hotel Budapest igazgatója. A szálloda épülete jelképezi Magyarország lenyűgöző építészetét, a kézműves értékeit és szimbolizálja Budapest fénykorának újjáéledését. Örömünkre szolgál, hogy a páratlan múlttal rendelkező épület történetét folytathatjuk, remélve, hogy vendégeink saját élményeikkel is gazdagítják.”

Schwindt-Kiss Andrea, a ház igazgatónője
Schwindt-Kiss Andrea, a ház igazgatónője

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Érintik az Ön vállalkozását az elszabaduló energiaköltségek?

Partnerünk