hirdetés

Kempinski 30!

Most nem a német alapítású Kempinski Hotels lánc egészéről van szó, hiszen az idén 125 éves, hanem annak magyarországi tagszállodájáról, a Kempinski Hotel Corvinus Budapestről, amely emlékezetes születésnapi partival lepte meg partnereit 2022. szeptember 29-én, éjszakába nyúlóan.

hirdetés

Mint az esti gálaünnepség keretében is elhangzott, 1992. szeptember 11-én, nem sokkal a rendszerváltás után nyílt meg a főváros első joint-venture ötcsillagos szállodája. Különleges, addig nem ismert életérzést hozva az akkor még vastagon szocialista időket élő  fővárosiak életébe, és szinte megnyitásának percétől kezdve a ház a város vezető szállodái közé került.

Részlet az egyik lakosztályból
Részlet az egyik lakosztályból
 

Mesélnek a vendégszobák

Mint a koraeste kezdődött, és a fogadással együtt késő éjszakába nyúló gálaprogramon is elmondták, a hotel egyik különlegessége a folyamatosan gazdagodó Corvinus Műgyűjtemény, amely bemutatásra kerül a közelmúltban megjelent „Mesélő lakosztályok” c. kiadványban is. A szálloda öt neves magyar írót hívott meg, hogy töltsenek el egy-egy éjszakát a Corvinus Art Collection lakosztályok egyikében, és azok hangulata illetve az azokat díszítő műalkotások által inspirálva írjanak egy-egy rövid novellát.  

Gáláns ajándék tíz alapembernek 

Gundel Takács Gábor műsorvezető az ünnepi rendezvényen, egy laza beszélgetés keretében hosszan kérdezte a ház régi-új igazgatóját, Stephan Interthalt. Aki mind a 30 évvel ezelőtti megnyitás idején,majd később visszatérve imádott budapesti állomáshelyére, immár 15 éve vezeti a luxushotelben a munkát, elmondta, a hotel igazgatójaként büszke arra, hogy tíz alkalmazottja dolgozik a szállodában a nyitás óta. Ezért szeptember 29-én ünnepi ebéddel és gáláns ajándékkal köszönte meg a szálloda vezetősége és a Zrt. igazgatósága régi munkatársai elhivatottságát és lojalitásukat a házhoz.

Stephan Interthal, (j), aki 15 éve vezeti a házban a munkát, az esti ünnepségen a műsorvezetővel
Stephan Interthal, (j), aki 15 éve vezeti a házban a munkát, az esti ünnepségen a műsorvezetővel

A GM második otthona

Azt is hozzátette: “Működésének 30 évéből 15 évig én vezettem ezt a csodálatos szállodát Budapesten, amely mára a második otthonommá vált, és a szemem előtt fejlődött igazi világvárossá. 1997-ben, amikor először megérkeztem, a város nagyon más arcát mutatta, ma Budapest már sok tekintetben több híres fővárost is felülmúl. Szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik elkísértek és támogattak minket az eddigi évek során: tulajdonosainknak, a Kempinski Hotels-nek, partnereinknek, vendégeinknek, kollégáinknak és barátainknak”, – mondta elérzékenyülve az ünnepi pillanattól a szálloda vezérigazgatója

(forrás: Kempinski / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Mit vár 2023-tól?

Partnerünk