hirdetés

M = művészet pártolása

Az Accor csoport decemberben megnyílt MGallery kollekciójának első magyarországi tagszállodája, a Hotel Nemzeti Budapest idősebb, fiatalabb művészekkel népesült be február 19-én délelőtt, amikor új tagok felvételével hivatalosan is elkezdte működését az általuk alapított Nemzeti Művész Klub.

hirdetés

A különböző korosztályt és művészeti ágakat képviselő klub célja az alkotói tevékenység támogatása és megismertetése a magyar közönséggel. „Lesz-e közönségszervező, aki által közvetítődnek majd a programok?”, kérdezte az egyik klubalapító művész, Béres Ilona. „Erre nincs szükség, válaszolta Vaszily Edit szálloda igazgatónő, hiszen a mai kor világában az internet sokkal hatásosabb eszköz egy program szervezéséhez, mint a régi, hagyományos módszerek.”

Kiderült, abban közös a klubnak otthont adó hotel menedzsment és a művészek elképzelése, hogy óriási hiányt pótolnak a hazai kulturális élet terén, ha teret és lehetőséget adnak egy fővárosi, frekventált helyen lévő szálloda területén a művészek, művészetek szárnyalásának, hiszen a mecénási rendszer ma teljességgel hiányzik idehaza a palettáról, és ha valaki felvállalja ezt a munkát – azt mind az előadói, mind a közönség oldaláról csak üdvözölni lehet.

A Nemzeti Művész Klub korábbi alapítói: Béres Ilona, Bodrogi Gyula, Frenák Pál, Hernádi Judit, Karafiáth Orsolya, Keleti Éva, Kocsis Zoltán, Sass Sylvia, Szakály György, Szamódy Zsolt

Az alapító okiratot aláíró új tagok: Bagi Iván, Faragó András, Feke Pál, Földessy Margit, Jávori Ferenc Fegya, Kumin Viktória, Napsugar von Bittera, Serbán Attila, Szabó Győző, Szilas Rita, Szipál Péter, Szulák Andrea

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye a katát érintő, szeptember 1-től érvényes új szabályozásról?

Partnerünk