hirdetés

Működhetnek a margitszigeti szállodák

Részlegesen megnyílt szerdán a budapesti Margitsziget, ahol jelenleg csak a két szálloda működik.

hirdetés

Budapest Főváros Kormányhivatala szerdán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Pesti Imre, a fővárosi védelmi bizottság elnöke határozatban rendelte el a Margitsziget Árpád híd felőli oldalának részleges megnyitását. A döntést a Duna vízszintjének jelentős csökkenése indokolja, valamint az, hogy az érintett területen befejezték a helyreállítási munkálatokat.
A szigeten egyelőre kizárólag a két szálloda kezdhette meg a működését.

A Margitsziget többi része továbbra is lezárt terület. A Főkert Zrt. szakvéleménye szerint az átázott talaj miatt a fák balesetet okozhatnak, ezért a megfelelő óvintézkedések betartásával is csak a helyreállítást végző szakemberek tartózkodhatnak ott.

Folyamatosan végzik a helyreállítást a Palatinus Strandfürdőben, a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában és a sziget vendéglátó-ipari egységeiben - közölte a kormányhivatal, hozzátéve, hogy a Margitsziget egésze a helyreállítási és fertőtlenítési munkálatok elvégzése után nyílik meg a nagyközönség előtt.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Mit vár 2023-tól?

Partnerünk