hirdetés

San Francisco utcáin: két hotelóriás mögül kihátráltak a hitelezők

San Francisco belvárosa újabb csapást szenvedett, miután két legnagyobb szállodájának befektetője hétfőn bejelentette, hogy megszünteti a hitel törlesztését.

hirdetés

A "Hilton San Francisco Union Square" és a "Parc 55" szállodákat birtokló Park Hotels and Resorts befektetési társaság hétfőn közölte, hogy megszünteti a 725 millió dollár összegű hitel törlesztését, mivel csökkenteni kívánja jelenlétét a városban. A két hotel, amelyeket a mostani döntés érzékenyen érint, összesen közel 3000 szobával rendelkezik, adja hírül a CNN.

A cég vezérigazgatója, Thomas Baltimore Jr. egy közleményben kifejtette, hogy San Francisco "felépülésének útja továbbra is homályos és és a távoli ködbe vész a nagy kihívások miatt", ideértve az irodahelyiségek kihasználatlanságát, amit a vállalatok otthoni munkavégzésre való áttérése okozott, valamint az utcai körülményekkel kapcsolatos aggodalmakat is megemlítette, utalva a korántsem felhőtlen közbiztonságra és a városban jelen lévő bűnüldözésre.

Hilton San Francisco Union Square / Forrás: TripAdvisor
Hilton San Francisco Union Square / Forrás: TripAdvisor
 

"Sajnos, üzemi eredményeinkre és mérlegünkre gyakorolt​​ folyamatos teher túl jelentős ahhoz, hogy továbbra is finanszírozzuk és birtokoljuk ezeket a szállodákat", zárta közleményét a vezérigazgató. Ezért a szóban forgó hoteleket visszaadják a hitelezőnek.

A Park befektetői prezentációja szerint San Francisco 2019-ben üzletének 16 százalékát tette ki, majd a járvány következtében az elmúlt 12 hónapban mindössze 3 százalék lett. A Park továbbra is birtokolja a JW Marriott Union Square-t (344 szoba) és a Hyatt Centric Fisherman's Wharf-ot (316 szoba), de az elmúlt években eladta két másik szállodáját, derül ki a San Francisco Standard cikkéből. A Park azt mondta, hogy továbbra is együttműködik a hitelszolgáltatókkal, de eltávolítja a szállodákat portfóliójából.

Az érintett hotelek azonban várhatóan továbbra is nyitva maradnak. A San Francisco Hotel Council elmondta a CNN csatlakozott tagjának, a KGO-TV-nek, "nem szokatlan egy szálloda életében a tulajdonosváltás", és azt várják, hogy hamarosan új tulajdonosokkal üzemelnek majd tovább a házak. Az azonban egyelőre nem világos, hogy pontosan ki vásárolhatja meg a szóban forgó óriási szobaszámmal rendelkező szálláshelyeket.

(forrás: CNN Business)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk