hirdetés

Új szálloda épül Pécs belvárosában

A baranyai megyeszékhelyen, a Király utca egyik műemléki épületében négycsillagos szálloda jönne létre. A vevőt Tiborcz Istvánhoz közelinek mondják.

hirdetés

Új hotel épül a pécsi Király utca elején. A baranyai megyeszékhelyen a környék kifejezetten jónak számít, így első ránézésre kiváló lehetőségnek tűnik a fejlesztés – írja a Szabad Pécs. Idegenforgalmi szempontból a helyszínt, szűkebben a Király utca 3.-at kifejezetten jó befektetésnek mondják a helyiek.

A műemlék megjelölésű ingatlant a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. pályázat útján értékesítette. Az ingatlan adottságai miatt gyorsan el is kelt. A vevő pedig a Hotel Nick Kft., amely 120 millió forint plusz áfa összeget fizet a házért. Az események mögött húzódó szálak pedig – a jelek szerint – Tiborcz István, Orbán Viktor vejének irányába tartanak.

Az épületet megszerző vállalkozás ügyvezetője ugyanis Czéh-Tóth Márk vállalkozó. Ő egyébként Hotel Nick mögött álló céglánc végén lévő C-Holding tulajdonosa is. Czéh-Tóth volt az, aki megvette az orvosi karral szemben álló, pécsi pletykák szerint Tiborcz érdekeltségébe kerülő telket, majd nem sokkal azelőtt eladta, hogy a kormány megvette volna azt az egyetem részére. Czéh-Tóth Márkot Tiborcz István barátjaként, de legalábbis jó ismerőseként emlegetik, aki nem csak ismeri és jó barátságban van Hamar Endrével, a miniszterelnök vejének barátjával és üzlettársával, de közös üzleti érdekeltségük is van. Például az Intentio Reorganizációs és Válságmenedzser Kft. Annak idején hír volt a sajtóban az is, hogy Czéh-Tóth Márk öt trafikkoncessziót is elnyert, miközben korábban sem a kereskedelemhez, sem a dohánybizniszhez nem volt köze.

A ház eladására kiírt pályázat „az ingatlanon értékteremtő beruházás megvalósítása, egy az év legalább 240 napján nyitva tartó a Hotelstars Union minősítési rendszerben legalább 4 csillagos minősítésű, minimum 20 szobás és 50 ágyas férőhely kapacitású szálláshely létrehozása és üzemeltetése” szólt. A kiírás szerint a beruházásokat legkésőbb 2021. május 31. napjáig kell megvalósítani. Mindehhez persze kellett pécsi önkormányzat lemondjon elővásárlási jogáról. Az előterjesztés szerint az elővásárlási jog gyakorlása nem indokolt, ezért kezdeményezik a lemondást.

(forrás: Zoom)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Érintik az Ön vállalkozását az elszabaduló energiaköltségek?

Partnerünk