hirdetés

Virágok, gépbelsők és plüssfigurák a Hotel Nemzetiben

Újabb kortárs művész kiállítása költözött a Hotel Nemzetibe.

hirdetés

„Horváth Roland művei több felé haladnak, nem egységes koncepció alapján készültek, egyéni történeteket mesélnek el, ezek a történetek azonban segítenek kiigazodni a képek között. Az én kedvenc képeim a lakosztályokban elhelyezett női lábakat ábrázoló képek, de nagyon tetszik a hajós ciklusban alkotott festmények csokra is” – mondta el Karafiáth Orsolya a Hotel Nemzeti legújabb kortárs kiállításának megnyitóján. A 118 éves hotel folyamatosan megújuló kortárs kiállításoknak ad otthont, amelynek köszönhetően ezúttal Horváth Roland festményei költöznek az épület falai közé. A csaknem két éve újra nyílt szállodában korábban megtekinthetőek voltak már Köves Éva, Bakonyi Zsombor, Makláry Kálmán, valamint Baranyai Levente tárlatai is.

 Csendéletek és tájképek mellett palackok, virágok, gépbelsők és plüssfigurák is megjelennek Horváth Roland festőművész Promenád című kiállításának képein a Hotel Nemzetiben. A Hotel Nemzeti az Accor csoport felső kategóriás, egyedi szállodáit tömörítő MGallery kollekciójának első magyarországi szállodája. A kiállítás megnyitón Vaszily Edit, a szálloda igazgatója elmondta, hogy a hotel immáron ötödik alkalommal ad helyet kortárs tárlatnak. Az épület a teljes felújítását és megújulását követően az ún. „Artistic Spirit of Budapest” (Budapest Művészeti Szellemiségéért) gondolat jegyében nyitotta meg kapuit, amelynek keretében küldetésének tekinti Budapest művészeti és kulturális életének bemutatását és támogatását. A szálloda saját szervezésű kulturális rendezvényeknek is otthont ad, szezonálisan megújuló kortárs magyar képzőművészeti kiállításokkal várja vendégeit.

 „Horváth Roland hagyományos olajtechnikát használ, képeit mégsem tekinthetjük annak. Festészeti stílusára könnyed virtuozitás, absztrakciókba hajló tradicionalizmus jellemző. Kíváncsiak voltunk, hogy ebben a szépen rekonstruált historizáló térben hogyan élnek majd a művek és azt gondolom nagyon jól választottunk. Képein tobzódunk a színes szürkék, meleg barnák között, de jól megfér egymás mellett az erőteljes kobalt, a türkiz, a rózsaszín, a sárga is – újszerű dinamikát adva a festménynek” – mondta a megnyitón Erdőháti Melinda, a kiállítás kurátora. Horváth Roland egyedi stílusának lényege, hogy idegenkedik a dolgok konkrétumként történő ábrázolásától és inkább a tárgyakról visszaverődő fények kompozíciójával dolgozik. Festményeit kiállították már Budapest mellett Stuttgartban, New Yorkban és Kolozsváron, illetve Nagyváradon is.

 Erdőháti Melinda kiemelte, hogy a galériák világában sokszor megfeledkezünk arról, hogy egy műalkotás akkor válik igazán élővé, ha együtt élünk, lélegzünk vagy étkezünk vele. Itt nem dekorációs elemekről beszélünk, ezek a képek figyelmet követelnek maguknak. A gyönyörű egységes térben pedig Horváth Roland kiállítása valóban együtt él a szálloda vendégeinek mindennapjaival, akik egészen 2015 februárjának végéig élvezhetik a különleges képek hangulatát, ráadásul a tárlatot a szálloda vendégei mellett bárki ingyenesen megtekintheti.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye a katát érintő, szeptember 1-től érvényes új szabályozásról?

Partnerünk