hirdetés
hirdetés

Autóbérlés: Budapest a 8. legdrágább a világon

A Compare The Market Australia felmérése szerint hazánk a világ első tíz leglátogatottabb városai között szerepel, amelyekben a legtöbb pénzbe kerül autót bérelni - tájékoztatta lapunkat a felmérést végző társaság.

hirdetés

A társaság a kutatáshoz egy sztenderd bérlést vett alapul - autó 5 felnőtt, és három csomag számára - és annak is az átlagárát vette.

Ezek alapján Szingapúr a legdrágább város az autóbérlésre, ahol az autóbérlés napi díja 97 euró, ami több mint nyolcszor drágább, mint a legolcsóbbnak számító Madridban. Egy másik drága úti cél az autóbérlés terén Fukuoka, Japán, amely a második helyen áll 76 eurós átlagos napi költséggel.

Budapest a 8. helyezésével "előkelő helyen" áll a 47 legdrágább városból álló ranglistán olyan városokat előzve meg mint Tel-Aviv, Las Vegas, San Francisco, Torontó, New York, Amszterdam és London.

A kutatás azt is feltárta, hogy a 3 legolcsóbb város: Madrid (Spanyolország), Lima (Peru) és Cancún (Mexikó). Ezekben a városokban az autóbérlés átlagára 12, 21 és 22 euró. A 10 legolcsóbb ország között más városok is szerepelnek: Kairó, Dubaj, Moszkva, Krakkó, Rio de Janeiro és Abu Dhabi.

A világ legdrágább turistacélpontjai, ha autóbérlésről van szó:

          Város                Napi bérlés átlagára (euró)

  1. Szingapúr          97
  2. Fukuoka            76
  3. Honolulu            83
  4. Melbourne         76
  5. Bécs                  76
  6. Jeruzsálem        75
  7. Auckland           71
  8. Budapest          70
  9. Phuket City       68
  10. Tel-Aviv             61

Stephen Zeller, a Compare the Market általános biztosítási részlegének vezérigazgatója megjegyzi:

„A COVID-19 világjárvány nyomán számos utazó a lehető legnagyobb mértékben kerülni igyekszik a tömegközlekedést, attól tartva, hogy megfertőződik a vírussal. A város és a környező területek felfedezésének egyik legjobb módja a fertőzés kockázatának minimalizálása mellett az autóbérlés. Azonban, amint azt kutatásunk is mutatja, ennek nagy költsége lehet. Az autóbérlés ára a világ városaiban drasztikusan változik, attól függően, hogy hová utazik az ember."

A teljes lista ITT látható.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk