hirdetés
hirdetés

Beveti a 4. járatpár ütőkártyát az Aeroflot

Jövő héttől kezdve már nem napi három, hanem négy járat hasít Budapest és Moszkva között – az Aeroflot jóvoltából.

hirdetés
Kapcsolódó cikkek

Ezt azon a tájékoztatón ismertették, amelyet az orosz, négycsillagos légitársaság és a Budapest Airport Zrt. közösen tartott június 27-én, a Bródy Stúdióban.

Elsőként Ritter Máté, a Budapest Airport képviseletében büszkélkedett azzal, hogy cégük idén minden bizonnyal átlépi a 14 milliós utasforgalom álomhatárt (csak összehasonlításképp: 2014-ben még „csupán” 9 millióan érkeztek és indultak ugyaninnen) Fontos partnerükkel, az Aeroflottal kapcsolatban pedig elmondta, a reggeli, déli és esti járat közé, délutánra is „beékelődik” egy Liszt Ferenc repülőtér- Seremetyevó reptér közti oda-visszajárat, orosz döntés alapján. Majd 2020-ig tervezett fejlesztésekről is hallhattunk: már jövő hónapban megnyílik a hazai reptéren az utasmóló, a CargoCity kivitelezése is elkezdődött, és új, kiskereskedelmi boltegységeket is átadtak, ill. adnak át folyamatosan a Skycourt területén. Volt idén már reptéri hotelátadás, jön még egy többszintes parkolóház építése és a VIP-service-t is kialakítják.

Az Aeroflot képviseletében Roman Kharchenko, majd Csizmadia Katalin mutatta be a jövő héttől induló új járatpárjukat. A bővítés egyik értelme, hogy az orosz zászlóvivő — tavaly ősz óta — szintén nagy erőkkel száll be a Budapest Airport vonzáskörzetéből Távol-Keletre igyekvők kegyeiért folytatott versenybe. Thaiföld, Kína, Vietnám és Japán a Seremetyevóról elérhető húzódesztinációk. 

Megtudhattuk azt is, az orosz légitársaságnak van saját repülős iskolája, valamint abban egyedülállóak, hogy légikisérőik félévente váltják ruhatárjukat: télen mélykékben, nyáron pirosban pompáznak. A járatnyitás kapcsán pedig kiderült, mindenki kap majd a fedélzeten pompás ellátást, sőt, az oroszok 17-féle speciális menüsort is kínálnak - gyakorlatilag nincs olyan érzékenység vagy vallási okból lévő étkezési előírás, ami zavarba hozná a fedélzeti cateringet.

Seremetyevón a négy terminál közül magyar honfitársaink az "F" és "D"-re érkeznek, onnan indulhatnak tovább, vagy vissza, Budapestre, és a 12 millió utas forgalmát ellátó, egy hattyú kitárt szárnyát imitáló reptéren májusban terminált avattak: megnyitották a vadonatúj "B"-t, a most is zajló foci világbajnokság apropóján. Ha vége lesz a fociőrületnek - ezt a terminált kizárólag belföldi reptéri forgalom lebonyolítására használják majd.

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

kapcsolódó cikkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk