hirdetés
hirdetés

Botrányt kavartak a bikinis légiutas-kísérők

Bikinibe öltözött légiutas-kísérők szórakoztatták az utasokat az egyik vietnámi légitársaság járatain. Az ügyből botrány lett. 

hirdetés

Vietnamban 2007-ben indult az első magánlégitársaság, a Viet Jet, az Air Asia 30%-os részvételével. A fuvarozó ma már Vietnam második legjelentősebb fapados cége és a nemzeti fuvarozó Vietnam Airlinesnek is komoly konkurenciája.

A céget később állami ellenőrzés alá vonták és VietJet Air névre keresztelték át. Három darab A-320-200-as géppel a Hanoi-Da-Nang útvonalat repülik, mely az ország legforgalmasabb útvonala, és néhány belföldi charterjáratot is üzemeltetnek. A korábban a kuwaiti Watanya Airways által lízingelt Airbusok 180 személyesek és csak turistaosztállyal repülnek. Tervezik, hogy a közeljövőben néhány dél-ázsiai állomás is bekerül a menetrendbe. 

A vállalat elhatározta, hogy néhány korábbi szépségversenyen indult hölgyet, élükön Miss Ngoi Sao szépségkirálynővel, gyorstalpaló tanfolyamon átképeznek légiutas-kísérőnek, hogy szakszolgálati engedélyük legyen és hogy a járatokon, bikinibe öltözve, szórakoztató táncokat lejtsenek az utasok szórakoztatására.

Ez meg is történt és a siker sem maradt el. Az utasok közül jó néhányan fényképeket, videókat készítettek, melyek felkerültek a közösségi oldalakra. A TV-ben bemutatták a „Repülj velünk, és ilyen is látsz” című mősort. Ezután a Vietnami Légügyi Hatóság vezérigazgatója magához kérette a cég vezetőjét, és számon kérte az akciót, ami ellen, különösen a TV program után, vallási vezetők is tiltakoztak, pornográfiát emlegetve. A repülés biztonságának megsértését is emlegették, hiszen a mobiltelefonos fényképezés/videózás nem megengedhető a fedélzeten.

Ezek miatt a Vietjet Airt 1.000 dolláros büntetésre és a fedélzeti műsor azonnali leállítására kötelezték. A cég belső fegyelmi vizsgálata, a felelősök felelősségre vonása megkezdődött.

Veér Jenő
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Hozzászólások (1 db)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
#
Tök jó ötlet! A repülőn való fényképezés telefonokkal, ha azok offline-ban vannak semmi veszélyt nem okoz!
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk