hirdetés
hirdetés

Charterpartnert vált a Neckermann

A cég a szlovák Samair-t választotta - árulta el érdeklődésünkre a Neckermann (NUR).

hirdetés

Nehezen indult számos hazai utaztatónak az idei charter szezon. Sokan még a márciusi Utazás kiállítás idején sem voltak biztosak abban, hogy adott járaton melyik utazási irodával és mely légitársasággal repülnek adott desztinációt.  

Az eredetileg a Travel Service-szel (TVS) tervezett desztinációkat végül a szlovák Samair repüli a NUR konszern központi döntésének értelmében. A légitársaság nem ismeretlen a hazai szereplők és az utasok számára. Az Aeolus évek óta repül a 4 Boeing 737-400-asból álló flottát üzemeltető légitársasággal.

(fotó: samair.sk)
A gépek 165 fősek, 15-tel kevesebb mint a TVS által az idén nyáron Budapesten állomásoztatott egyetlen A320-as. Az amúgy, a mininál dizájn kedvelőinek legnagyobb örömére, minden festés nélküli fehér A320-as a Travel Service lett leánya, a SmartLynx gépe. 

Szakmai forrásaink szerint a légitársaság egyoldalúan és váratlanul jelentett be árváltozást a tavaly novemberben kialkudott díjakhoz képest, melyet az utasokkal aligha lehetett volna lenyeletni. Az árak változására vonatkozó értesüléseinket a TVS nem erősítette meg. Ugyanakkor Farkas Attila, a TVS magyarországi ügyvezetője szerint a TVS olcsónak számít a hazai kínálatban. A szakma elégedetlenségét növelte, hogy a korábbi Boeing 737-800-as típusnál 9 hellyel kisebb A320-asért ugyanazt az árat kérte volna a TVS. Ezt végül elvetette a légitársaság.

A kapacitások az idei nyár tervezésekor meghaladhatták a keresletet. A kereslet ilyetén csökkenése - melyet Farkas Attila, a TVS magyarországi ügyvezetője is szomorúan konstatált -  pedig joggal sarkalja az egyébként a magyar piacon továbbra is jelen lenni kívánó TVS-t, hogy felére, azaz 1-re, csökkentse Ferihegyen állomásoztatott gépei számát. A TVS eredetileg tervezett napi 6 járatából mostanra 3 maradt. 

A Neckermann első 2013-as járata június 9-én indul Rodoszra. Ezenkívül Kos, Burgasz, Mallorca, Agadir, Tenerife, Zakynthos, Heraklion, Hurghada és Aqaba szerepel a Samair-rel repült kínálatban. Utóbbin az Anubis a gazda, míg előbbieknél a NUR.

Felmerül a kérdés, hogy a légitársaság-váltás, nem okozott-e gondot az utasok számára? Erre Hermányi Attila, a Thomas Cook Air/NUR vezetője úgy reagált, hogy a Thomas Cook garanciájával a háttérben legfeljebb az indulási időpontok változtak a légitársaság-váltás miatt, de a befizetett utak nem, az utasok el fognak utazni választott úti céljukra.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk