hirdetés
hirdetés

Ezek a WIZZ romániai számai 2022-ben

A diszkont légi társaság tavaly 8,5 millió utast szállított a romániai járatain, ez a szám magasabb, mint a koronavírus-járvány előtti időszakban.

hirdetés

Csaknem négymillió utast szállítottak a Bukarestet érintő járatok, mintegy 2 milliót a kolozsváriak, és több mint egymilliót a Iasiból induló vagy oda érkező járatok. Tavaly Bukarest lett a légitársaság legnagyobb bázisa, miután decemberben egy repülőgéppel 16-ra egészítették ki a román fővárosban állomásozó flottát. A diszkont légi társaság növelte romániai alkalmazottai számát, így több mint 900 pilótát és 350 légiutas-kísérőt foglalkoztat.

 

A legnagyobb romániai légi társaságnak számító ultrafapadosnak nyolc bázisa van Romániában, a már említett bukarestin kívül Bákóban (Bacau), Kolozsváron, Craiován, Iasiban, Nagyszebenben, Suceaván és Temesváron működtet bázisokat.
Ezzel kapcsolatos közleményükben azt is közölték, hogy tavaly összesen 45,7 millió utast szállítottak valamennyi járatukon.

 

 

 

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk