hirdetés
hirdetés

Ezek ma a világ legbiztonságosabb légitársaságai

Az Emirates a világ legbiztonságosabb légitársasága, de az európai vállalatokat rangsorolva a Wizz Air is előkelő helyet kapott.

hirdetés

A világ legbiztonságosabb légitáraságává választották az Emirates légitársaságot a hamburgi székhelyű JACDEC repüléseket elemző központ szakértői - értesült a napi.hu.

A légitársaságok által repült utaskilométerek fontos tényezőt jelentenek a minősítés szempontjából: minél többet repül egy légitársaság baleset nélkül, annál kisebb a kockázat, és így annál biztonságosabbnak számít ebben a rangsorban.A világ 25 legnagyobb légitársasága közül az Emirates 95,05 százalékkal érte el az első helyet, a második helyezett a holland KLM (93,31 százalék), majd a dobogó harmadik fokára az amerikai Jetblue Airways (91,61 százalék) került. Őket követi a Delta Air Lines, az Easyjet és az Air Canada. A fapados légitársaságok közül az ír Ryanair 89,41 százalékkal a lista 9. helyén zárt - írja a Der Standard.

Az európai vállalatokat rangsorolva a szakértők a KLM után a Finnairt, a spanyol Air Europát, majd a holland Transaviát vélik a legbiztonságosabbnak. Ezután jön a brit Easyjet, a norvég Norwegian, majd a 7. helyen a magyar WizzAir, amely 89,78 százalékot kapott.


(forrás: napi.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk