hirdetés
hirdetés

Ezernél is több járatát törli a Lufthansa és a Eurowings

A német légitársaság csatlakozott azon cégekhez, amelyek az európai légiközlekedésben általános problémát jelentő munkaerőhiány miatt kénytelenek visszafogni kapacitásaikat a nyári időszakban - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

A Lufthansa 900 belföldi és Európán belüli járatát törli júliusban. Az intézkedés a frankfurti és müncheni központi repülőterek hétvégi csúcsforgalmát érinti: péntekenként, szombatonként és vasárnaponként a tervezett kapacitás 5 százalékát kénytelen beáldozni a német légitársaság. Emellett a diszkont Eurowings is több száz járatát veszi ki a menetrendből júliusban, mert a meghozott intézkedések ellenére nem lesz tartható a tervezett menetrend.

A járattörlések oka, hogy a légiközlekedési iparág, azon belül is különösen Európa megszenvedi a munkaerőhiányt és a rendszerben kialakult szűk keresztmetszeteket, amelyek érintik a repülőterek, a földi kiszolgálók, a léginavigációs szolgáltatók és a légitársaságok működését is. Így pedig mindez nem képes lépést tartani az utazási korlátozások megszűntével meglóduló utasforgalommal.

Fotó: Depositphotos
Fotó: Depositphotos


A Lufthansa álláspontja szerint a kapacitás jó előre történő visszavágásával az ügyfelek időben értesíthetők, az utazások átszervezhetők, ennek ellenére sajnálják a járattörléseket, és megértést kérnek.

Az Egyesült Királyságban és Hollandiában az elmúlt hetekben tömeges járattörlésekre kényszerültek a légitársaságok, és káosz alakult ki a reptereken a munkaerőhiány miatt.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk