hirdetés
hirdetés

A brit repterek is komoly gondokkal küzdenek

A brit légiközlekedési iparág vezetői el akarják érni, hogy külföldieket is alkalmazhassanak, egyelőre sikertelenül. Közben a reptereken azt kérik az utasoktól, hogy csak egy poggyászt vigyenek magukkal, és az is minél kisebb legyen.

hirdetés

A nagy-britanniai járattörlések és késések a napokban több ezer, vakációra készülő utast érintettek. A fennakadások oka szakértők szerint egyértelműen a munkaerőhiány - írja a haszon.hu.

Az iparágban minden igyekezet ellenére sem sikerült pótolni azokat az alkalmazottakat, akik a Covid idején veszítették el állásukat. Ennek következményeként végeláthatatlan sorok alakultak ki a forgalmas hétvégén a reptereken a biztonsági ellenőrzőpontok előtt, illetve a poggyászleadásnál, és számos járatot töröltek.

A reptereken kialakult káosz után arra kérték az utasokat, hogy azon az egy bőröndön kívül, amit felvihetnek magukkal a fedélzetre, ne vigyenek magukkal más útipoggyászt.

Fotó: Depositphotos
Fotó: Depositphotos


Iparági vezetők Grant Shapps közlekedési államtitkárnak azt javasolták: nyissák meg a légiközlekedési munkaerőpiacot európai uniós munkavállalók előtt, még mielőtt megkezdődne a júliusi és augusztusi roham a reptereken.  Az államtitkár nem támogatta a felvetést.

A Jet2 légitársaság vezetője szerint a Brexit miatt százezrek, ha nem milliók kerültek ki a munkaerőpiacról, és ennek kétségkívül megvan a hatása – mondta a BBC-nek.

A UK munkaerőpiacán jelenleg rekordszámú a betöltetlen állások száma, miközben a munkanélküliségi ráta ötven éve nem volt ilyen alacsony.
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk