hirdetés
hirdetés

A KLM szünetelteti a jegyértékesítést

A holland KLM légitársaság csütörtökön közölte, hogy nagyrészt felfüggeszti a jegyértékesítést az amszterdami Schiphol repülőtérről induló összes járatra hétfőig, mivel a repülőtér túlzsúfoltsággal küzd a biztonsági személyzet hiánya miatt - írja a Reuters.

hirdetés

Európa harmadik legforgalmasabb repülőterén, az amszterdami Schipholon az elmúlt hetekben a terminálokon kívül, a szabad ég alatt kígyóztak a becsekkolásra váró utasok alkotta sorok. Az utazóknak órákat kellett várniuk a biztonsági ellenőrzések elvégzésére, és sokan lekésték járatukat.

"A KLM vasárnapig nagy mértékben visszafogja jegyértékesítését a reptérről induló járatokra, mert a Schiphol nem tudja megoldani a biztonsági ellenőrzés körüli problémákait" - mondta Gerrie Brand, a KLM szóvivője.

Brand hozzátette, hogy a jegyeladások korlátozására azért volt szükség, hogy utólag elutazhassanak azok, akik a Schipholon uralkodó káosz miatt lekésték a járatukat.Az Air France-KLM légitársaság holland ága azt közölte, hogy a következő három napban induló járatokra jegyet vásárlóknak is lehetőséget kínálnak repülési tervük megváltoztatására.

A Schiphol csütörtökön azt közölte, hogy a nyári szünet előtt további biztonsági személyzet felvételét tervezi, miközben a légitársaságokkal is együttműködik annak érdekében, hogy a legforgalmasabb hetekben a járatok jobb kiszolgálását garantálja. A repülőtér közölte, hogy a szakszervezetekkel is tárgyal arról, hogy versenyképesebb fizetést biztosítson a biztonsági személyzet számára.

Turizmus Online

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk