hirdetés
hirdetés

Ismét rányit a Ryanair a Wizz Airre

A Ryanair tervei szerint a Budapest és Lviv közötti járat hetente kétszer üzemel 2020. áprilistól - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

Az utasok jelenleg 2020 októberig foglalhatnak repülőjegyeket az útvonalra a légitársaság hamarosan közzétételre kerülő, 2020-as nyári menetrendjének részeként. Az ír low-cost légitársaság 2019. szeptember 11-én szerdán jelentette be az új Budapest és Lviv közötti járatát, egy nappal az után, hogy a rivális Wizz Air két másik mellett ugyanezen az útvonalon jelentett be hetente két alkalommal közlekedő, új járatot 2020. júniusától.

Kiéleződő harc több reptéren és útvonalon

Az elmúlt hetekben több alkalommal is előfordult, hogy a két légitársaság közvetlen versenyhelyzetet jelentő járatokat jelentett be rövid időbeli eltéréssel. Az új járatok indításánál az elmúlt időszakban nem először fordult elő, hogy a Ryanair a Wizz lépéseit követve oda indított járatot, ahova a magyar cég korábban bejelentette, illetve a Wizz részéről is voltak hasonló lépések. A Wizz Budapest – Odessza járatnyitása után a Ryanair is bejelentette saját menetrendjét az ukrán üdülővárosba. A Wizz Air és a Ryanair augusztusban szinte egyszerre jelentette be, hogy London Southend repülőteréről indítanak járatokat, ezek kétharmada pedig egybevág: Vilnius és Bukarest mindkét ultrafapados cég új listáján szerepel, a magyar hátterű cég ezen kívül Nagyszebent célozta még meg. Amint arról szintén beszámoltunk, a grúz piacon is összecsap egymással a Ryanair és a Wizz Air, miután az ír légitársaság idén ősszel új járatokat indít a volt szovjet tagállam fővárosába és Kutaisziba. A grúz piacon a magyar hátterű Wizz Air már évek óta jelen van, jelenleg 41 városból kínál járatokat Kutaisziba és bázist is üzemeltet a repülőtéren.

(forrás: Airportal.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk