hirdetés
hirdetés

Kivonul egy taxiszolgáltató a fővárosból

Tízre olvad a budapesti minősített taxitársaságok száma, miután a TaxiPlus felhagy a szolgáltatással. A helyét a 6×6 Taxi veszi át, ami nem meglepő, hiszen a két vállalkozás egy cégcsoportba tartozik - írja a Világgazdaság.

hirdetés

Befejezte működését a TaxiPlus – ezt a cég jelentette be a közösségi oldalán. A rövid tájékoztatásból kiderül, hogy a cég megrendeléseit a továbbiakban a 6×6 Taxi teljesíti, ahogyan a TaxiPlus utasainak hívását is ez a társaság kezeli a jövőben. A változás nyomán a fővárosi minősített taxitársaságok száma tízre csökkent. A 2017 tavaszán alapított TaxiPlus levonulásáról hivatalos magyarázat még nincs, de a koronavírus-járvány – pontosabban a fuvarállomány ebből fakadó drasztikus esése – nagy valószínűséggel hozzájárult a döntéshez, egyúttal pedig a budapesti taxis piac koncentrálódásához. A TaxiPlus megszűnése egyes források szerint az utóbbi folyamat kezdete lehet: szakmai fórumokon nem tartják kizártnak, hogy a fővárosi taxis parketten végül három-négy szereplő marad talpon.

A válság nagy nyertese a Bolt (korábbi nevén Taxify) lehet. A TaxiPlus távozásának sok előjele nem volt, a szolgáltató mögötti vállalkozás, a TaxiPlus World Kft. tavaly mintegy 297,5 millió forint nettó árbevételt ért el a 2018-as szűk 289 millió forintot követően. A mintegy 3 százalékos javulásnál jóval látványosabb az adózott eredmény 120 százalék körüli megugrása. Míg a cég két éve még 31,7 millió forint nyereséget termelt, 2019-ben már több mint 70 milliót. Az átlagos napi árbevétel egy év alatt 791 ezer forintról 815 ezer forintra nőtt. Mindezek fényében nem okozott feltűnést, hogy az idén június 30-án tartott taggyűlésen Zengő Zoltán levezető elnök 80 millió forint osztalék kifizetésére tett javaslatot, amelyet a tagok meg is szavaztak.

(forrás: Világgazdaság)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk