hirdetés
hirdetés

A harmadik milliárdos mentőcsomagot kapja a TUI

Újabb társaság állami megsegítését hagyta jóvá az Európai Bizottság, ezúttal a TUI német utazásszervező csoport 1,2 milliárd euró értékű, Németország által nyújtott anyagi támogatása kapott zöld utat - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

Az unió versenyjogi szerveként működő Európai Bizottság honlapján publikált közlemény szerint Németország ugyan márciusban és augusztusban is nyújtott már támogatást a TUI cégcsoportnak, de a koronavírus-járvány miatt további pénzügyi segítségre van szükség, hogy elkerülje a csődöt.

Európa legnagyobb üdültető vállalata először 1,8 milliárd eurót, majd még 1 milliárdot kapott már, így a mostani, 1,2 milliárdos tőkebevonással együtt a német adófizetők már 4 milliárddal támogatták a céget.

A több országban is szolgáltatásokat nyújtó TUI nemcsak az állam, hanem a magánbefektetők támogatását is élvezi, az állami forráson felül 1,4 milliárd euró érkezhet a privát szektorból hitelgarancia és friss tőke formájában.

A német állam az unió által most jóváhagyott terv szerint három tételben összesen 1,2 milliárd értékű friss tőkét ad, amelyért cserébe csendestárs lesz, vagyis a cég irányításába nem fog beleszólni, ugyanakkor egyebek között elvárja, hogy ne vásárolják fel egyetlen versenytársukat sem.

 

(forrás: Airportal.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk