hirdetés
hirdetés

A repülőtéri káoszok ellenére júliusban is útra kel a magyar

Csaknem megduplázódott Európában a törölt repülőjáratok száma nyáron a tavaszi hónapokhoz képest, a kiszámíthatatlanság ellenére mégis sokan választanak repülős nyaralást, derül ki a Kiwi.com adatai alapján.

hirdetés

Olaszország  jelenleg a legnépszerűbb úti cél az európai, köztük a magyar utazók körében is júliusban, mutatják a Kiwi.com adatai. Számottevően megnőtt az igény az olyan szolgáltatások iránt, amelyek segítséget nyújthatnak járatkésések, - törlések vagy poggyásszal kapcsolatos problémák esetén.

Júliusi topdesztinációk

Júliusban Olaszország után Spanyolországba, majd Görögországba repül a legtöbb honfitársunk.derül ki a cseh foglalási portálon keresztül leadott adatok alapján, holott a korábbi években Görögországba repültek a legtöbben. Az első és a második helyen nincsen eltérés a cseh, a lengyel és szlovák utazókhoz képest, ám ezekben az országokban a dobogó 3. fokára nem Görögország, hanem az Egyesült Királyság szerepel az év legmelegebb hónapjában. 

Törökország a magyarok esetében nagyon menő

A foglalási és a keresési lista júliusra ltérést mutat a kimutatás alapján. Ha a keresési lista a vágyainkat fejezi ki, akkor Törökország különösen vágyott úti cél a magyarok körében, hiszen a keresési lista 1., 2. és 8. fokán is török városok állnak (Isztambul, Antalya, Izmir). Olaszországon belül Róma szerepel a városok toplistáján, Milánó a negyedik, a görög főváros, Athén az ötödik a toplistán. 

Az európai keresési lista eltér a hazaitól: Amszterdam, Párizs és London állnak az élen, és görög városok a TOP20-as listában nem is szerepelnek. 

Olcsóbb lesz a repülés – tervezés őszre

Nemcsak a reptereken uralkodó káosz, hanem az árak miatt is érdemes most előbbre tervezni. Míg a Magyarországról foglalva a jegyek átlagára júliusban 129 euró (szemben a tavaly júliusi 79 eurós átlagárral), addig augusztusra 127 euró, szeptemberre pedig 97 euró az átlagos repülőjegyár.

Az európai repülőjegyárak hasonló tendenciát mutatnak: a repülőjegyek átlagára júliusra 145, augusztusra 138, szeptemberre pedig 109 euró. 

Két hónap alatt közel megkétszereződött a törölt repülőjáratok száma Európában

Csaknem duplájára nőtt a repülőtársaságok által törölt járatok száma 2022 júniusában és júliusában az április-májusi adatokhoz képest Európában, és a magyar adatok hasonló képet mutatnak. Az utasok által törölt utazások pedig minimálisan csökkentek ugyanebben az intervallumban. 

Számottevően nagyobb az igény a kiegészítő szolgáltatásokra

Az utasok egyre nagyobb érdeklődést mutatnak az olyan kiegészítő szolgáltatások iránt, amelyek segítséget nyújthatnak a járatok késése, törlése vagy a poggyász elvesztése esetén. Az AirHelp Plus szolgáltatást hazánkból júliusi utazásra több mint kétszer annyian vették igénybe, mint áprilisban. Ez segítséget nyújt esetleges légitársasági kártérítési igény esetén, amennyiben járatkésés, -törlés vagy túlfoglalás történik. Másfélszeresére nőtt májushoz lépest a Blue Ribbon Bags igénybevétele, amely az elveszett vagy késve érkező poggyászok nyomon követését, illetve gyorsított visszaszolgáltatását segíti.

*Adatok: a Kiwi.com-on január 1. és július 13. között a 2022-es és 2021-es év külön tavaszi, nyári és őszi hónapjaira vonatkozó foglalások.

 

(forrás: kiwi.com)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk