hirdetés
hirdetés

A TUI hóna alá nyúl a német kormány

1,8 milliárd eurós hitelt kap a TUI a koronavírus okozta gazdasági kihívások áthidalására.

hirdetés

A német szövetségi kormány és a német állami fejlesztési bank, a KfW Group 1,8 milliárd eurós áthidaló kölcsönt biztosít a TUI AG német turisztikai cég számára a koronavírus fertőzés okozta hatások mérséklése érdekében. Ezzel a döntéssel a vállalat egy jelentős lépéssel került közelebb ahhoz, hogy sikeresen túljusson a jelenlegi rendkívüli helyzeten, hiszen az eddigi, kereskedelmi bankok által nyújtott hitelkerettel együtt immár 3,1 milliárd euróra, mintegy 1100 milliárd forintra nő a TUI által hozzáférhető likviditási keret. A folyósítás feltétele, hogy a kereskedelmi banki konzorcium is hozzájáruljon a tranzakcióhoz, illetve a hitelkeret fennállása alatt a TUI függessze fel az osztalékfizetést.

A TUI Csoport elnök-vezérigazgatója, Fritz Joussen megköszönte a német kormányzatnak, a Bundestagnak, Alsó-Szászország tartományi vezetőségnek és a KfW-nek az utazók és a vállalat dolgozói érdekében tett gyors és megoldásközpontú döntést.

A TUI április 30-áig valamennyi útját törölte, míg a május 31-ig induló utak esetében díjmentes átfoglalást tesz lehetővé bármely későbbi TUI-útra az eredeti foglalási összeg értékében.

A TUI magyarországi ügyfélszolgálata telefonon és elektronikus úton továbbra is elérhető a megszokott nyitvatartási időben.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk