hirdetés
hirdetés

Árban verhetetlen a magyarországi nyaralás

Állapította meg legújabb felmérésében a Bank Austria.

hirdetés

A forint/euró árfolyam kedvező hatásaira hívja fel a figyelmet hazánk vonatkozásában az ORF osztrák közszolgálati csatorna - írja a GD Consulting. Érvelésük szerint a forint gyengülése az eurónak, mint fizetőeszköznek a felértékelődést jelenti Magyarországon, amely különösen előnyös az osztrák utazók számára is. A magyarországi szépészeti, egészségturisztikai szolgáltatások mindig is kedveltek voltak az osztrákok körében. Jó példa erre Sopron, ahol rendre sok osztrák fordul meg, hogy fogorvosi, kozmetikai szolgáltatásokat vegyenek igénybe, vagy elintézzék a nagybevásárlásukat – érvel az ORF összeállítása.

Fotó: Depositphotos
Fotó: Depositphotos

Az euró vásárlóértéke 5 év alatt negyedével nőtt, vagyis ennyit gyengült a forint árfolyama az euróhoz képest. Míg öt éve közel 300 forintot adtak egy euróért, most 400-at. A cikk hivatkozik a Bank Austria legfrissebb kutatására, amely szerint Magyarország, mint turisztikai desztináció abszolút verhetetlen: 100 Ausztriában megkeresett euró közel 180 eurónak felel meg, ha azt Magyarországon költik el. A lista dobogós helyein hazánkat Törökország (164) és Horvátország (143) követi. További részletek ITT.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk