hirdetés
hirdetés

Auf Wiedersehen, 3G!

Szabad az út nyugati szomszédaink felé: Ausztriában május 16-tól már sehol sem alkalmazzák a 3G-szabályt. A maszkiviselés azonban még sok helyen továbbra is kötelező.

hirdetés

A szövetségi egészségügyi miniszter által frissen kiadatott rendelet értelmében hétfőtől, május 16-tól Ausztria határain a belépésnél már nem tartanak járványügyi ellenőrzést: az úgynevezett 3G-szabályt és az ezzel összefüggő ellenőrzést felfüggesztik, adja hírül a good-deal.at turisztikai portál.

A döntést a kedvező hazai és nemzetközi járványügyi adatokkal indokolták az osztrák hatóságok.

Hétfőtől kezdve az országba már anélkül is be lehet utazni, hogy igazolnunk kéne a koronavírus elleni védettségünket, vagy ennek hiányában érvényes tesztet kéne bemutatni.

Az ausztriai turisztikai szakmai szervezetek és a gazdasági kamara (WKO) üdvözölte a régóta várt döntés meghozatalát. „Örömteli, hogy ismét úgy utazhatunk, ahogy ezt a járvány előtt tehettük”, mondja Gregor Kadanka, a WKO utazási irodai tagozatának elnöke.

Mint arról korábban hírt adott a szakmai portál, a WKO hetek óta erőteljesen követelte, hogy az egészségügyi miniszter vonja vissza a beutazási korlátozást, ellenkező esetben arányossági eljárás keretében jogi úton fogják ezt kikényszeríteni. Érvelésük szerint az aránytalanul szigorú járványügyi szabályozás jelentős versenyhátrányt okozott mind az osztrák utaztatási szektor, mind pedig a szálláshely-szolgáltatók számára.

A szálláshelyeken és a vendéglátó egységekben már április közepétől eltörölték a 3G-szabályt, így mostantól turistaként Ausztriában sehol sem kell 3G-szabály alapján járványügyi kontrollal számolni.

A hatályos szabályozás értelmében a közösségi közlekedési eszközökön, élelmiszert áruló boltoknak, patikákban, benzinkutaknál, továbbá az egészségügyi intézményekben az FFP2-maszk viselése még midig kötelező.

További részletek ITT és ITT és ITT.

(forrás: www.good-deal.at)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk