hirdetés
hirdetés

Ausztria nyit is, meg nem is

Fokozatos és területileg eltérő nyitási megoldások az osztrák turizmusban. Voralberg-ben már nyithatnak a vendéglátóhelyek.

hirdetés

A február 8-ai „lazítást” követően Ausztriában is fokozatosan nő a koronavírusos megbetegedések száma. A pandémiás helyzet területi megoszlása egyenlőtlen: az elmúlt héten Ausztria keleti részében jobban nőtt a megbetegedések száma, mint  a nyugati tartományokban, írja legfrissebb posztjában a GD Consulting portál.

November eleje óta zárva tartó szállodák, éttermek, egyéb szabadidős- és kulturális létesítmények üzemeltetői immár 17. hete nem jutnak bevételhez. A tavaszi „lockdown” tíz naptári hetét is ide számítva immáron az elmúlt év több mint felét zárva tartatással töltötték e szektorban, amely hatalmas frusztrációval és veszteségekkel jár.

Értelemszerűen óriási a nyomás nehezedik a döntéshozókra, mind a nyitást ellenző virológiai szakemberek, mind pedig a nyitást követelő vállalkozások részéről.

A szövetségi kormány korábbi ígéretének megfelelően március 1-jén járványügyi szakértőkkel, a parlamenti pártok képviselővel, valamint a tartományi vezetőkkel tanácskozott a válsághelyzettel kapcsolatos feladatokról, illetve a turizmus újraindításának ütemtervéről. Többszöri halasztást követően március 15-e volt az újrakezdés dátuma, jóllehet ennek realitását a romlásnak indult járványügyi helyzet miatt egyre többen kétségbe vonták az elmúlt napokban.

A tanácskozásokat követen Sebastian Kurz osztrák kormányfő az elvárások és realitások közötti egyfajta kompromisszumos bejelentést tett. Helyzetértékelésében elmondta, a tartományként eltérő intenzitású fertőzöttségi adatok miatt eltérő szabályozásokat vezetnek be az újranyitásokkal kapcsán.

A kedvezőbb járványadatokkal rendelkező Voralberg egyfajta tesztrégióként működik a következő hetekben, itt már március 15-től  - tesztelési kötelezettséggel - elkezdődhetnek a lazítások a vendéglátás, sport és a kultúra területén.

Ausztria többi részében március közepétől tesztelés mellett ismét lehetőség lesz az iskolai sportfoglalkozások megtartására, a vendéglátó teraszok pedig március 27-tól nyithatnak meg. .

További részletek: ITT. 

(forrás: GD Consulting)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk